Slovenija
13 ogledov

Še 150 odjemalcev brez elektrike

V najbolj kriznem obdobju je bilo okoli 3600 odjemalcev brez električne energije Žurnal24 main
Brez elektrike še vedno ostaja okoli 150 gospodinjstev in negospodinjskih odjemalcev, saj so nekatere transformatorske postaje še vedno pod vodo.
Krizni telefon
Elektro Ljubljana odjemalce obvešča, da bo dobava električne energije vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu ter bodo priklopi varni. Telefonska številka kriznega štaba je: 01 230 42 55.

Elektro Ljubljana je na območju Viča že očistil in osušil večino transformatorskih postaj ter priklopil odjemalce, kjer je bilo to mogoče.

Nepriklopljeni ostajajo posamezni nizkonapetostni izvodi na področju Dolenjske, Kočevske in Ljubljane, kjer so električne naprave še vedno delno zalite z vodo.

Na področju Kočevja voda še vedno narašča in ni pričakovati, da bi do večera upadla, zato na tem področju priklop ne bo možen. Pri ostalih dveh transformatorskih postajah voda počasi upada.

Skupno je izklopljenih sedem transformatorskih postaj, od tega pet v Kočevju, ena na področju Žužemberka in ena na področju Vrhnike.

Ocenjujejo, da je brez električne energije približno 150 odjemalcev.

Nepriklopljene so naslednje postaje:

KOČEVJE:
- TP Pri cerkvi Struge
- TP Raplovo
- TP Raplovo Sever
- TP Tržič
- TP Podtabor

OKOLICA LJUBLJANE:
- TP Podpeč GTP Hoja-Vrhnika
- TP Dvor Novoles

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.