Slovenija
11416 ogledov

Še bo snežilo, tudi v nižinah

Sneg
1/5
Ponedeljek bo bo najlepši v tem tednu. Potem nas spet čaka spet sneg ...

Ponoči se bo od severozahoda zjasnilo, po kotlinah osrednje Slovenje bo nastala megla. "Burja na Primorskem bo ponehala, najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, v krajih s snežno odejo okoli -10, ob morju malo nad 0," napovedujejo pri Agenciji za okolje.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

"V torek bo sprva precej jasno z mrzlim in po nižinah meglenim jutrom," pravijo pri Arso. "Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter."

V noči na sredo bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine, ki se bodo v sredo razširile nad večji del države. "Predvsem v severnih in deloma osrednjih krajih bo lahko snežilo do nižin," pravijo pri Arso.

Tudi v četrtek bodo občasno še krajevne padavine, hladno bo.

"Od četrtka do sobote bodo naši kraji pod vplivom obsežnega ciklona nad severnim Sredozemljem in srednjo Evropo," pišejo pri Arso. "V nedeljo in ponedeljek se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, od torka naprej pa kaže na vpliv nove vremenske motnje."

Vremenoslovci pravijo, da kaže na oblačno in razmeroma zimsko vreme. "V gorah bo od četrtka do sobote občasno snežilo, po nižinah pa bo deloma snežilo, deloma deževalo," napovedujejo pri Arso. "Od nedelje do torka pričakujemo deloma jasno vreme z mrzlimi jutri. Tudi najvišje dnevne temperature bodo le okoli ničle. V torek popoldne in v noči na sredo se bo verjetnost padavin spet povečala."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.