Slovenija
25 ogledov

Še bodo iskali vrtce

Vrtec Boštjan Tacol
Predšolska vzgoja. S podeljevanjem koncesij MOL do zdaj neuspešna, letos so se že javili morebitni kandidati.

Ljubljana. Predvidoma julija bo Mestna občina Ljubljana (MOL) objavila nov javni razpis za podelitev koncesij zasebnim vrtcem. Najprej morajo mestni svetniki na naslednji seji sprejeti predlog sklepa o omenjenem razpisu, nato pa bo MOL začela iskati prostor za otroke prvega starostnega obdobja. Prav zanje namreč zadnja leta zmanjkuje mest v vrtcih; konec maja je bilo na primer od slabih pet tisoč vlog kar 4.321 vlog za vpis najmlajših.

Lani se ni prijavil nihče
Na zadnja dva razpisa MOL za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju predšolske vzgoje se ni prijavil nihče, letos pa se je na občino že obrnilo nekaj morebitnih kandidatov, so povedali v oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL. Razpis bo tokrat enak kot lani, in sicer bodo podelili koncesijo za deveturni program za največ 50 oddelkov; od tega bo najmanj en in največ deset na posameznem šolskem okolišu.

Iščejo tudi drugje
Tudi v Občini Domžale nameravajo objaviti novo vabilo, s katerim bodo podelili koncesije za vrtce. Trenutno pri njih delujeta dva takšna vrtca, na zadnje vabilo pa se je odzval le en kandidat, ki še ni izpolnil pogojev za prejem sredstev, so povedali na občini. V Kamniku so zadnjo koncesijo podelili lani in s tem dobili prostor za 155 otrok, trenutno pa je v teku nov razpis. Skupaj imajo v občini dva koncesijska vrtca.

Prostorske stiske na ta način ne bodo reševali v Ivančni Gorici. “Ko smo koncesije še pred leti razpisali, se ni javil nihče, ker so bile zahteve po opremi prostora prevelike,” so razložili. Jeseni bodo sicer odklonili sto otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.