Slovenija
33 ogledov

Se bodo Lokve prebudile?

Med zainteresiranimi za vnovični zagon žičnice je tudi novogoriško podjetje Euro Žurnal24 main
Žičnica. Prihodnje leto bo, če se bo našel interesent za njeno upravljanje.
Iskanje koncesionarja

Smučišče na Lokvah. Letos še ne bo obratovalo, prihodnje leto pa bi že lahko, saj je za dokončanje del potrebnih še okrog sto tisoč evrov. Na občini računajo, da bodo našli resnega ponudnika in mu za upravljanje žičnice podelili koncesijo.

V nedeljo je bilo na Lokvah, nekdaj dobro obiskanem smučišču sredi Trnovskega gozda, veliko obiskovalcev. Prevladovale so družine z majhnimi otroki. Tem so za zimske užitke na snegu dovolj sanke in nekaj deset metrov zasneženega pobočja. Vse, kar je gostom na voljo, je izposoja sank ter ponudba okrepčevalnice Paradis in kioska s pridelki s planote. Tekaške proge letos niso urejene, žičnica pa stoji že leta.

“Gre za neskončno dolgo štorijo, saj je žičnica kot naprava imela gradbeno dovoljenje, smučišče pa ne. Letos nam je uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje tudi za smučišče, da bi spravili zadevo v tek, pa bi morali izvesti še določena dela na smučišču in pridobiti uporabno dovoljenje,” je o tem, zakaj smučišče na Lokvah že vrsto let ne obratuje, povedal vodja oddelka za družbene dejavnosti na novogoriški občini Vlado Peruničič.

Lovci skazili zimsko idilo
Kar nekaj nedeljskih obiskovalcev pa je bolj kot nedelujoča žičnica zmotilo to, da se je v času, ko je bilo obiskovalcev največ, v samem središču naselja ustavila skupina lovcev in se tam več kot eno uro postavljala s truplom uplenjenega divjega prašiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.