Slovenija
17 ogledov

Se bojite, da ne boste mogli do svojega denarja?

zivljenje 21.05.13. denar, evro, kovanci, ankovci, foto: shutterstock Shutterstock
Rezultati obremenitvenih testov ne bodo vplivali na poslovanje slovenskih bank, ne glede na to, kdaj bodo objavljeni in kakšni bodo rezultati, pravijo pri Banki Slovenije.

Banka Slovenije obljublja, da bo poslovanje bank v prihodnjih dneh nemoteno kljub bojazni nekaterih, da bi obremenitveni testi lahko vplivali na njihovo poslovanje: "Zaradi špekulacij o motenem poslovanju bank, ki so se pojavljale v medijih glede na skorajšnjo objavo rezultatov ocene kakovosti bančnih bilanc in obremenitvenih testov, so vprašanja občanov razumljiva," so dejali.

Zagotavljajo, da je poslovanje bank nemoteno in bo nemoteno tudi naprej, ne glede na to, kdaj bodo objavljeni rezultati in kakšni bodo ti rezultati.

"Dejansko je ocenjevanje kakovosti bančnih bilanc skupaj z obremenitveni testi s strani neodvisnih tretjih oseb ter z ukrepi države za krepitev kapitala v bankah namenjeno krepitvi bančnega sistema. Banka Slovenije v teh dneh zaznava običajno povpraševanje po gotovini za december in zagotavlja, da bo, kot vedno doslej, oskrba z gotovino nemotena," so zapisali v pojasnilu.

Komentarjev 6
  • mph 11:06 07.december 2013.

    Dokler je bila ta tvoja prejšnja "elita" smo živeli v družbi, kjer je beseda delavec nekaj DEJANSKO pomenila, to je izginilo v zadnjih 20 letih zahvaljujoč seveda VSEM, tukaj se s tabo strinjam, ampak tisti, ki so načrtno rušili še ...prikaži več vse kar je bilo dobro prej, so bili pa predvsem desnjaki, z njegovo eminenco, princem teme na čelu.

  • mirko 01:36 07.december 2013.

    Daj si že enkrat povedat, da lopovi so vseh barv, rdeči, beli in tudi brez barvni so, ne levi ali desni. Približno se pa ve kje jih je glavnina. Elita iz prejšnje države se verjetno ni umaknila na nižje položaje ...prikaži več v novi samostojni državi. Torej je takratna elita kar lepo zadržala svoje položaje. Vsi vemo da v prejšnji skupni državi nisi mogel na pomemben položaj če nisi imel za komunistično vodstvo zadostnih političnih vrednot po njihovih kriterijih, pa tudi njihov član si moral biti. Torej komunisti. Danes se sicer ne imenujejo več tako, ampak kontinuiteta elite se nadaljuje. Ko se je začela privatizacija družbene lastnine, se je začelo plenjenje. Začelo se je pa z Ropovo vlado.

  • mph 23:31 06.december 2013.

    SDS mašinerija je v polnem zagonu ....v ostalem pa imam same kredite, limite, ... kot veliko drugih.