Slovenija
27 ogledov

Še čakajo na plače

Klementina Ihanec, Leo Ivanjko mediaspeed
Vinag. Regres izplačan. Obiskal jih je inšpektor.

“Sestali smo se z vodstvom podjetja, kjer nam je bilo obljubljeno, da preostanek neizplačanih plač dobimo do 5. novembra,” je povedala Anica Škofič, sindikalistka v družbi Vinag.

Inšpektor jih je oglobil

Podjetje, ki je v lasti Lea Ivanjka, ima namreč že od 11. septembra blokirane račune, delavci pa niso prejeli plač. “Nedavno smo sicer dobili izplačan letni regres, za izplačilo vseh prispevkov in letnih nagrad pa nam je bilo rečeno, da jih bomo prejeli do konca leta,” je dodala Škofičeva. Gregor Cerar, sekretar Območne organizacije ZSSS Podravje in Koroška, pa nas je obvestil, da je podjetje 10. oktobra na podlagi prijave sindikata obiskal inšpektor za delo, ki je podjetje zaradi neizplačanih plač in regresa tudi oglobil.

Okoli 65 delavcev je strah, da bo podjetje na koncu pristalo v stečaju. Eden izmed njih je opozoril, da naj bi se vodstvo nedavno odločilo, da nekaj starih cistern za vino proda za stare kovine. V podjetju pa so povedali, da je Vinag v letu 2010 in 2011 vložil 1,8 milijona evra za posodobitev nove sodobne vinske kleti v Košakih, ki omogoča moderen način pridelave vina na lokaciji stare stiskalnice. “Lokacija zgodovinske mestne vinske kleti na Trgu svobode, v kateri ni bilo več mogoče slediti modernim vinskim trendom in je bila tudi logistično tako zaradi predimenzioniranosti kot lokacije – v centru mesta – neprimerna za sodobno proizvodnjo, bo v prihodnje v celoti namenjena gostinsko-turistični dejavnosti, zato so bili nekateri posegi na tej lokaciji nujni,” so dodali.

Komentarjev 1
  • dragec 12:47 29.oktober 2012.

    Ob tej mladi ženski (menda direktorci) je verjetno inšpektor, zanima me, ali je Vinag privatna firma in kdo je privlekel to gospo na vodilni položaj?