Slovenija
8001 ogledov

Še danes bodo padle pomembne odločitve

Covid-19, Slovenija, testiranje epa
Vlada bo pregledala doslej sprejete ukrepe za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Pričakovati je, da bodo podaljšali veljavne ukrepe.

Vlada bo s strokovno svetovalno skupino na večernem posvetu na Brdu pri Kranju po napovedih pretresala doslej sprejete ukrepe za omejevanje rastoče epidemije novega koronavirusa in preprečevanje širjenja okužb. Glede na izjave je pričakovati podaljšanje veljavnih ukrepov in dokončno odločitev o tem, kaj bo s šolo prihodnji teden.

Šola in covid Ravnatelji: Slovenija "Počitnice bi bilo treba podaljšati"

Vlada bo nocoj predvidoma pregledala učinke doslej sprejetih ukrepov v močnem jesenskem valu epidemije in razpravljala o tem.

Premier Janez Janša je minuli teden ob uveljavitvi paketa omejevalnih ukrepov, ki med drugim prepoveduje zbiranje več kot šest ljudi, zapuščanje doma med 21. in 6. uro ter nošenje mask tudi zunaj, napovedal, da bo vlada po enem tednu preverila, ali ukrepe podaljšati, umakniti ali sprejeti dodatne. V nadaljevanju je sicer vlada z odlokom, ki velja od sobote, zaprla še nenujne dejavnosti, nato pa spet uvedla še prepoved prehajanja občinskih mej z enakim naborom izjem kot spomladi. Prepoved je začela veljati v torek.

koronavirus Covid-19 Zdravje V Sloveniji: o smrtnosti bolnikov v drugem valu

Beovićeva: Smiselno, da ukrepi veljajo 28 dni

A dosedanje naraščanje števila okužb ne kaže na obrat na bolje. V torek je Slovenija celo prebila prag 2000 novih okužb v enem dnevu, potrdili so jih namreč kar 2605. Tudi ob izjavah vodje strokovne svetovalne skupine Bojane Beović na sredini novinarski konferenci vlade, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost, je tako pričakovati podaljšanje.

Beovićeva je izrazila upanje, da bodo ti ukrepi zadostovali, k spoštovanju ukrepov je znova pozvala prebivalstvo in dejala, da novih ukrepov za zdaj ne bodo predlagali. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je že dopoldne dejal, da možnost razširitve omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, na celotnih 24 ur, ni na mizi. Glede na to tako še ostrejših ukrepov ni pričakovati.

Bojana Beović Covid-19 Zdravje "Slovenija je v zdravstveni krizi, ki jo poznamo iz filmov"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 23
 • Avatar praufo
  praufo 18:54 29.oktober 2020.

  ukrepi so, ne vem pa če so efektivni oz. če gre zaradi ukrepov kaj na bolje ... lahko vse zaprete , vse ustanove, vse kar je možno, okuženih bo pa čedalje več ... kaj to pomeni? to pomeni, da smo ...prikaži več itak že skora vsi okuženi al je pa to samo propaganda, da smo, ker testi so nezanesljivi ... vse tole gre v neko slepo ulico al je pa načrt totalnega sesutja ekonomije, sociale, medsebojnih odnosov in seveda psihičen kolaps ... na to se napeljuje, po mojem

 • Ender3 14:59 29.oktober 2020.

  Odločitev naj sprejme javnost, ne pa samoizbrana interesna vlada z obsojencem na čelu. Rok trajanja se jim neizogibno izteka.!

 • Anica Kozlevčar 13:34 29.oktober 2020.

  Kaj smo se tej beee, tako zamerili, da navija za take ukrepe? Me pa zanima če je za njo MAlinska v Avstriji?

Sorodne novice