Slovenija
25 ogledov

Še danes in nikdar več

V spomin na več kot 30-letni obstoj PU Krško so si nekateri dali natisniti majic Žurnal24 main
PU Krško. Od jutri ne obstaja več. Premeščeni ostali “doma”.

“Kriminalisti bodo še nekaj časa v stavbi zdajšnje policijske uprave (PU) še nekaj časa; , kako dolgo, pa a nihče ne ve nihče, kako dolgo,” je povedal predsednik posavskega policijskega sindikata Anton Vodopivec. Kriminalisti so podobno kot preostali člani uprave dobili v podpis aneks k pogodbi;, če ga niso podpisali, so dobili v roke sklep. V njem piše, da "se s 1. junijem prerazporedijo na PU s sedežem v Novem mestu, delo pa bodo opravljali na sedežu ali na terenu.! Vodstvo jim je kasneje povedalo, da bodo začasno še ostali v 
Krškem.

3 policijske uprave (Krško, Postojna in Slovenj Gradec) so izgubile samostojnost.

Dobro obveščeni viri pravijo, da naj bi ta začasnost veljala za čas dopustov, jeseni pa naj bi se preselili tudi kriminalisti. Vodopivec je povedal, da prometni policisti ostajajo v Posavju, preselili pa se ne bodo niti vodniki službenih psov, čeprav je bilo sprva predvideno, da bodo šli v Črnomelj.

Nezadovoljstvo
"Med delavci v policiji vlada nezadovoljstvo," je povedal Vodopivec. "Nihče sicer ni dal odpovedi, so pa nekateri napovedali, da bodo to storili takoj, ko bodo poiskali nove službe," je dodal sindikalist. Po mnenju sindikata bo reorganizacja prinesla večje stroške, predvsem zaradi povečanih potnih stroškov in najema novih poslovnih prostorov.

Včeraj seja, danes izjava
"Na tiskovni konferenci v torek bo direktor generalne policijske uprave (GPU) Janko Goršek povedal vse o reorganizaciji PU, zato na vaša vprašanja danes ne bomo odgovarjali," nam je na naše poizvedovanje o podrobnostih Libre včeraj po telefonu sporočila tiskovna predstavnica Generalne policijske uprave Nuška Tavčar. Včeraj je bil namreč v Ljubljani potekal usklajevalni sestanek med vodstvenimi delavci matičnih in pridruženih policijskih uprav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.