Slovenija
18 ogledov

Še danes prijave na jesenski rok mature

šola, razred, učenci, matura Žurnal 24
Na šolah se lahko kandidati še danes prijavijo na jesenski rok splošne mature. Pisne izpite bodo opravljali med 25. in 31. avgustom, do 4. septembra pa bodo na šolah potekali tudi ustni izpiti.

Danes je tudi zadnji rok za prijavo kandidatov k izpitu iz maturitetnega predmeta v jesenskem izpitnem roku.

Za rezultate spomladanskega roka splošne mature so dijaki izvedeli v ponedeljek. Po podatkih Državnega izpitnega centra (RIC) je splošno maturo od 6.715 kandidatov uspešno opravilo nekaj več kot 93 odstotkov kandidatov, ki so uspešno zaključili četrti letnik gimnazije, kar je slab odstotek več kot leto prej.

Pri poklicni maturi so kandidati za rezultate na svojih šolah izvedeli že 9. julija. Kot so v ponedeljek povedali na RIC-u, je poklicno maturo od 8.764 kandidatov, ki so jo opravljali prvič v celoti, uspešno opravilo dobrih 91 odstotkov oziroma 8.005 kandidatov.

Kandidati, ki so se odločili za popravljanje rezultata, in tisti, ki bodo prvič opravljali poklicno maturo v jesenskem roku, so se morali prijaviti najkasneje do 10. julija. Pisni deli izpitov bodo potekali med 25. avgustom in 1. septembrom, ustni pa med 25. avgustom in 4. septembrom. Rezultati jesenskega dela poklicne mature bodo znani 10. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.