Slovenija
51 ogledov

Še danes zahteva za glasovanje v drugem kraju

Glasovanje Gregor Katič
Volivke in volivce, ki želijo na nedeljskem referendumu o družinskem zakoniku glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, volišču, ki je dostopno invalidom, ali na domu, lahko še danes zahtevajo takšno obliko glasovanja.

Volivci se lahko še danes prijavijo za referendumsko glasovanje na voliščih zunaj kraja njihovega stalnega prebivališča. Če volivci želijo glasovati na tak način, morajo o tem obvestiti okrajno volilno komisijo, na območje katere so vpisani v volilni imenik. V nedeljo bodo tako lahko glasovali na posebnem volišču, v kraju, ki so si ga izbrali.

Prav tako se je še danes mogoče prijaviti za glasovanje na volišču, dostopnem invalidom, ki jih je po državi 910. Če je eno izmed teh volišč tudi volivčevo "domače" volišče, se mu ni treba posebej prijaviti, sicer pa morajo svojo zahtevo posredovati okrajni volilni komisiji.

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, pa bodo lahko v nedeljo glasovali pred volilnim odborom na svojem domu. Takšno željo morajo ravno tako sporočiti okrajni volilni komisiji.

Glasovanje na domu ali na volišču, dostopnem za invalide, lahko volivci zahtevajo tudi za glasovanje na nadomestnih županskih volitvah.

Predčasno še danes

Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti referenduma ali županskih volitev, pa lahko svoj glas predčasno oddajo še danes. Za referendumsko glasovanje bodo volišča odprta med 9. in 17. uro, prav tako tudi na županskih volitvah v Ljubljani in Slovenj Gradcu. V Krškem bo mogoče predčasno glasovati od 9. do 15. ure, v Bovcu od 9. do 16. ure, v Dupleku pa od 11. in 19. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.