Slovenija
3242 ogledov

Še dva dneva vrst za izbrance

Vrsta za cepljenje, vojašnica Edvarda Peperka
1/5
zurnal24.si
Na cepljenju za posebne kategorije dolge vrste.

V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani se že več dni vijejo dolge vrste, predvidoma se bodo še dva dneva ta teden.

"Slovenska vojska je za povečanje števila cepilnih mest pristojnim civilnim ustanovam ponudila dve športni dvorani Slovenske vojske, v Ljubljani in Kranju. Ponudili smo prostor, v Ljubljani tudi izvajalce cepljenja (pripadnike Vojaške zdravstvene enote). V športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani pripadniki Vojaške zdravstvene cepijo zaposlene v kritični infrastrukturi, prvič je cepljenje na tej lokaciji potekalo 29. marca," so nam pojasnili v generalštabu Slovenske vojske. Cepljenje je potekalo prejšnji teden, predvidoma pa bo še dva dneva v tem tednu.

"V skladu z usmeritvami Ministrstva za zdravje so za omenjeno prednostno skupino – zaposleni v kritični infrastrukturi, ki šteje 3787 oseb, kot cepilni center določili Vojaško zdravstveno enoto, ki izvaja cepljenje v omenjeni športni dvorani. Na cepljenje so bili napoteni v skladu z usmeritvami Ministrstva za zdravje in v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo ter preko pristojnih ministrstev, ki so nosilci sektorjev kritične infrastrukture. Ves čas cepljenja je prisotna oseba, določena s strani delodajalca, ki spremlja izvedbo cepljenja in skrbi, da se cepijo res dejansko zaposleni pri upravljavcih kritične infrastrukture ter za posodabljanje seznama cepljenih," pravijo v vojski.

V športni dvorani Vojašnice Petra Petriča v Kranju cepljenje izvajajo zaposleni v Zdravstvenem domu Kranj, ki cepijo prebivalce Občine Kranj in okoliških občin. Cepljenje poteka skoraj vsak dan. Slovenska vojska v Kranju cepljenja ne izvaja, temveč le nudi potrebno infrastrukturo in logistično podporo, so še pojasnili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:49 10.maj 2021.

    Kritična infrastruktura je tudi banka Slovenije. Pisarniški molji so kritična infrastruktura???? Bolano.

  • Avatar Leon
    Leon 08:58 10.maj 2021.

    Od Triglava pa do Vardarja .....Covid mafija nadomestila orožarsko mafijo .