Slovenija
27 ogledov

Še dva dni se bo zbirala podpora za grbine

Zbiranje podpisov za ureditev prometa na Viru pri Domžalah
1/8
Anja Perše
Domačini z Vira pri Domžalah, kjer je nedavno v tragični prometni nesreči umrl 22-letnik, so združili moči. Prehitre voznike bi umirjali z grbinami.

Še do konca tedna bo skupina stanovalcev Bukovčeve ceste na Viru pri Domžalah zbirala podpise pod peticijo, s katero od občine Domžale zahtevajo, da uredi promet na omenjeni ulici.

Krajani so moči združili po prometni tragediji sredi te ulice, ki je pred slabima dvema tednoma ni preživel 22-letni domačin. Vanj sta namreč trčila 24 in 25-letnik, ki naj bi dirkala in se prehitevala po tej ulici. 22-letnik pa se je tedaj na glavno ulico vključeval s stranske ceste.

Soglasna skoraj vsa soseska

V dobrih treh dneh, odkar zbirajo podporo, so tamkajšnji domačini uspeli zbrati že preko 300 podpisov, kar je praktično celotna soseska. 

"Krajani se že vrsto let zavzemamo za gradnjo oziroma postavitev grbin, tako imenovanih 'ležečih policistov', s čimer bi uspeli omejiti hitrost voznikov na tej nevarni cesti. Na številnih formalnih in neformalnih srečanjih smo iskali iskane skupne rešitve, ki bi preprečile 'cestne divjake' ki ogrožajo naša življenja," izhaja iz peticije, ki jo bo v naslednjih dneh na mizo dobil domžalski župan Toni Dragar.

Ne iščejo krivcev iz preteklosti

Pobudniki peticije ob tem poudarjajo, da s svojimi zahtevami ne želijo iskati krivcev in razpredati o takšnih ali drugačnih razlogih za vse dosedanje prometne nesreče, ki so se zgodile na Bukovčevi ceste. Želijo pa si, da podobnih nesreč tam v bodoče ne bi bilo več.

"Zavedamo se namreč, da se lahko že zelo kmalu nova prometna nesreča na Bukovčevi cesti konča podobno tragično kot se je nesreča pred dobrim tednom, ki je ni preživel domačin, naš 22-letni sokrajan. Vsi skupaj se moramo prav zato zavedati, da lahko slej ko prej prometna nesreča na Bukovčevi cesti, zlasti zaradi prekomerne hitrosti voznikov, hudo telesno poškoduje in povsem spremeni življenje, priklene na invalidski voziček še koga. Krajani, celo tisti z bolj oddaljenih ulic v bližnji ali bolj oddaljeni okolici Bukovčeve ceste se zavedamo, da se podobna nesreča lahko pripeti čisto vsakemu od nas. Ravno zato si res močno želimo, da bi na Bukovčevi cesti čim prej postavili cestne grbine, saj bi s tem upočasnili oziroma umirili hitrost po celotnem naselju in ljudem omogočili varnejšo vključevanje s stranskih ulic," še dodajajo v peticiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.