Slovenija
15 ogledov

Še dve leti do Celovške

sentvid predor 1 bobo Žurnal24 main
Na Darsu poročila računskega sodišča še ne komentirajo. Tretja faza obnove Celovške ceste bo predvidoma končana do leta 2011.
 

Delo jih še čaka

Načrti. Končati je treba izkopna dela v levi priključni cevi, izvesti betonsko oblogo v obeh ceveh in montirati elektro-strojno opremo. Na navezavi na Celovško cesto je treba zgraditi štiri premostitvene objekte čez prihodnjo kolesarsko stezo, urediti brežine in izvesti cestno povezavo.

"Dokler ne prejmemo končnega poročila, ne moremo ničesar komentirati," je odziv Darsa na revizijsko poročilo računskega sodišča o predoru Šentvid.

V sredo bo namreč računsko sodišče predstavilo revizijsko poročilo o gradnji predora Šentvid. Kot smo pisali, naj bi po podatkih našega vira izreklo negativno mnenje, saj naj bi Dars s kršenjem zakona o javnih naročilih omogočil SCT in Primorju, da sta za predor Šentvid dobila 61,3 milijona evrov več od prvotne pogodbe. Negativno mnenje naj bi dobila tudi ministrstvo za promet in ministrstvo za okolje.

"Imamo vsa dovoljenja"
V predoru so sicer trenutno v teku dela na obeh priključnih ceveh, pravi Marjan Koler iz službe za komuniciranje Dars. "V levi cevi potekajo izkopna dela, v desni pa se vgrajuje betonska obloga,” je dejal. Poleg tega so se začela tudi dela na navezovanju priključnih cevi na Celovško cesto.

"Dars ima za gradnjo priključnih ramp vsa potrebna dovoljenja,” je pojasnil Koler. Po njegovih besedah do zdaj niso predvidena nobena dodatna dela, stroški pa so v okviru sprejetega investicijskega programa.

Obnova Celovške do 2011
"Izkopna dela v ceveh bodo končana najpozneje julija letos, kar je v skladu s terminskim načrtom,” je napovedal Koler.

Poleg obeh priključnih cevi bosta do konca leta dokončani tudi cestni povezavi na Celovško cesto v smeri Medvode–predor. Tretja faza obnove Celovške ceste pa bo po Kolerjevih besedah predvidoma končana leta 2011.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.