Slovenija
23 ogledov

Še dve leti, pa v Krškem ne bo več gneče

krška obvoznica Občina Krško
Obvoznica. Za zdaj kaže, da bo nared do leta 2014. Čaka jih še gradnja tretjega mostu čez Savo.

Obvoznica, ki bo mesto rešila gneče, bo, kot je dejala Ana Nuša Somrak, podžupanja, ki do nadomestnih volitev opravlja funkcijo županje, po trenutnem časovnem načrtu nared v naslednjih dveh letih.

“Trenutno gradijo dva kilometra dolgo povezovalno cesto od hidroelektrarne Krško do navezave na lokalno cesto pod starim mostom pri Vipapu,” je povedala Somrakova.

Manjkata še dva milijona

Stroški gradnje tega dela obvoznice znašajo dobrih osem milijonov evrov, od tega so jih šest še pridobili, preostali del pa morajo sofinancerji – Direkcija Republike Slovenije za ceste, Hidroelektrarne na spodnji Savi in ministrstvo za okolje – še zagotoviti.

Še tretji most

V naslednji fazi enega od večjih in zahtevnejših projektov v zgodovini Krškega bodo zgradili še zadnji most čez Savo v tem sklopu, na katerega bo mogoče zapeljati iz krožišča (na fotografiji).

“Tretji most bo zaokrožil premostitve Save, njegova izvedba pa je odvisna od zagotovitve denarja iz državnega proračuna. Po trenutnih zagotovilih naj bi ga začeli graditi konec letošnjega leta,” so povedali na Občini Krško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.