Slovenija
33 ogledov

Še edina v občini brez telovadnice

Ravnateljica Mateja Andrejčič (levo) je zadovoljna, da bodo dobili dvorano, prim Žurnal24 main
Temeljni kamen. Telovadnica, nanjo so čakali 16 let, bo nadstandardna, primerna tudi za rokomet.

Po 16 letih načrtovanj stopiške telovadnice na papirjih so včeraj zanjo položili temeljni kamen. Dvorana ne bo namenjena le osnovni šoli, temveč bo nadstandardna, tako da bodo prostor dobili tudi športni klubi.

Za rokometašice
V dvorani bodo zagotovo trenirale novomeške rokometašice. Franci Bačar, predsednik Ženskega rokometnega kluba Krka, je šoli podaril deset rokometnih žog, ki naj bi simbolizirale deset mandatov občinskih oblasti, v katerih so stopiške rokometašice, ki so pred 40 leti osvojile naziv državnih prvakinj, čakale na novo telovadnico.

4,5 milijona velik zalogaj
Telovadnica Stopiče je za občinski proračun izjemno velik zalogaj, a pomemben, premišljen in skrbno načrtovan,” je povedal Alojz Muhič, župan Mestne občine Novo mesto. Ocenjena vrednost naložbe je 4,5 milijona evrov, občina je v letošnjem proračunu zanjo že zagotovila 1,4 milijona, del pa namerava še prihodnje leto, ko je predvideno tudi sofinanciranje ministrstva za šolstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.