Slovenija
514 ogledov

Še en hud sodni poraz Slovenije

sodišče kladivo obsodba sodnik
1/2
Profimedia
Slovenija je z enostranskim zasegom dokumentov, ki so del arhivov ECB, kršila načelo nedotakljivosti arhivov unije, je odločilo Sodišče EU.

Ker ni ustrezno sodelovala z ECB, da bi odpravila protipravne posledice te neizpolnitve obveznosti, pa je kršila tudi obveznost lojalnega sodelovanja z unijo, je danes v Luksemburgu odločilo Sodišče EU.

Sodišče EU, ki je odločalo v velikem senatu, je tako v sodbi v celoti ugodilo tožbi Evropske komisije proti Sloveniji zaradi kršenja nedotakljivosti arhivov Evropske centralne banke (ECB) med kriminalistično preiskavo v Banki Slovenije julija 2016 v povezavi s sanacijo bank.

Gre za pomemben presedan glede privilegijev in imunitet EU. "Ta zadeva je sodišču omogočila, da pojasni pogoje, ki veljajo za varstvo arhivov unije v povezavi z enostranskim zasegom dokumentov iz teh arhivov, ki ga organi države članice izvedejo na mestih, ki niso stavbe in prostori unije, ter zlasti pogoje, na podlagi katerih je mogoče ugotoviti kršitev načela nedotakljivosti arhivov ECB," je sodišče zapisalo v sporočilu za javnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Detel5ica 18:53 17.december 2020.

    To in zavrnjena tožba glede Ljubljanske banke,vse to se je dogajalo v času predsednika vlade Cmerarja,vrhunskega pravnika. Prepričan sem,da po Cmerarjevem mnenju sodišča niso upoštevala etike in morale.

  • maketar 14:02 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • Avatar Kenneth_Taylor
    Kenneth_Taylor 11:52 17.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com