Slovenija
30 ogledov

Še en kandidat Bratuškovi rekel ne

zdravstvo Saša Despot
Vodenje ministrstva za zdravje je zavrnil še en kandidat, Igor Muževič.

Premierka in vodja PS se je danes sestala s predsednikom sindikata Praktik.um Igorjem Muževičem, ki je bil pripravljen prevzeti ministrstvo za zdravje, a le v primeru polnega, štiriletnega mandata.

"Za zdaj sem torej kandidaturo odklonil, sem pa rekel, da je morda dobro, da bi se apetiti javnosti omejili, saj korenita reforma zdravstvenega sistema ne bo možna, bi se pa nekatere stvari dejansko lahko uredile, denimo na področju omejevanja korupcije in stabilizacije javnega zdravstvenega sistema," je dejal.

Se mu pa zdi, da ima premierka že v mislih kandidate, ki bi bili primerni. Kot je povedal,ji ni želel vsiljevati svojih pogledov in ji je raje vsebinsko povedal, kaj bi bilo treba narediti.

Stolček ministra za zdravje tako še ostaja prazen. To mesto za zdaj še pripada stranki DeSUS, zato bo veliko odvisno od dogovora med Bratuškovo in prvakom Desus Karlom Erjavcem. Sestati bi se morala danes, a je srečanje zaradi Erjavčeve bolezni preloženo predvidoma na prihodnji teden.

V igri tri imena

Medtem se v javnosti pojavljajo ugibanja o možnih kandidatih. Prvi mož zdravstvene blagajne Samo Fakin je danes dejal, da bi bilo najbolje, če bi ta resor prevzela državna sekretarka na zdravstvenem ministrstvu Brigita Čokl. Po njegovem mnenju namreč potrebujemo operativca in ne nekoga, ki se bo šest mesecev učil, kaj je sploh treba narediti.

Med imeni za možne kandidate za prvega moža v zdravstvu se te dni omenjata tudi nekdanji minister za zdravje Dorjan Marušič in zdravnik Danijel Bešič Loredan.

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:15 23.januar 2014.

    Kakšna beda od vlade,saj to so sami izsiljevalci(kriminalci).Idijoti na EGO TRIPU.JASNO SO POKAZALI DA SE JIM JEBE ZA NAS, IN ZA SLOVENIJO.Lukšič je sramotaza vse nas.Fuj,pa še okoli riti v žep dela.

  • ennanova 10:36 23.januar 2014.

    Kako sem dobil službo v gnilem socializmupotrebovali so psihologa s humanistično izobrazbo, ker je na tem svetu tako, da imajo na njem svoje mesto čevljarji in snažilke, pa tudi filozofi in psihologi. V socializmu je bilo to jasno, v ...prikaži več neoliberalnem kapitalizmu pa ni čisto jasno, saj se vztrajno vsiljuje občutek, da so pomembni in potrebni zgolj bankirji, menedžerji in politiki, morda pa še kakšna manekenka; in vse mora biti nadvse uporabno …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1417-kako-sem-dobil-sluzbo-v-gnilem-socializmu

  • Scott 10:33 23.januar 2014.

    A najprej na intenzivni tečaj slovenskega jezika!