Slovenija
29 ogledov

Še en spor Kresalove

Ministrica in policisti: Kresalova je iz včerajšnjega Žurnala24 izvedela, da kri Žurnal24 main
Spremembe. Reorganizacija in racionalizacija policije povzročata slabo voljo sindikatov.
Ne bodo oškodovani Policija. V procesu reorganizacije sodeluje s sindikatoma in pričakuje, da bosta posredovala morebitne predloge in pripombe, če jih bosta imela (do zdaj jih ni bilo). Reorganizacija še ni bila izvedena, z njo pa zaposleni v policiji ne bodo oškodovani pri svojih plačilnih razredih, pravi Drago Menegalija z GPU.


Spremembe. Reorganizacija in racionalizacija policije povzročata slabo voljo sindikatov.

Policija. Policijska sindikata sta pred nekaj dnevi dobila predlog gradiva o racionalizaciji in reorganizaciji v policiji. Katarina Kresal je zaposlenim obljubila, da se jim z reformami ne bodo krčile že pridobljene pravice. Sindikata nista zadovoljna in pripravljata svoje predloge sprememb.

V gradivo o racionalizaciji delovnih mest v policiji se vsebinsko nismo poglabljali, saj se pojavljajo nedoslednosti. Pripravljamo gradivo za dodatna pojasnila oziroma predloge,” pravi predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič.

Niso se še odločili
Ne moremo reči, ali bomo dali soglasje k predlagani reorganizaciji oziroma racionalizaciji v policiji ali ne, saj ni prave sledljivosti delovnih mest in nalog iz obstoječih na nova delovna mesta,” trdi Franc Frantar, sekretar SPS. “Ne moremo vnaprej reči, da bodo zaposleni kaj izgubili, saj v predlogu manjkajo predlogi o pogojih dela,” dodaja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Okrogla miza brez MNZ
Pripravili smo okroglo mizo, na kateri je svoja stališča predstavil predstavnik policije, medtem ko z ministrstva ni bilo nikogar,” je ogorčen Branko Prah, predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS). Čeprav ga skrbi, pričakuje, da se bodo predlagatelji dogovora držali in pravic zaposlenim ne bodo krčili. “Težava je tudi dialog z ministrico, ki je zelo slab,” je kritičen. Pojasnila glede racionalizacije na ministrstvu za notranje zadeve so nam obljubili danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.