Slovenija
36 ogledov

Še en znan pri goljufu

Iz Remiusa, ki ga je vodil Marconi, je tudi prek njegovih osebnih računov izgini Žurnal24 main
Primer Marconi. Poleg nekdanjega šefa NLB vlagal tudi Jožko Čuk, a še pravi čas dvignil denar.

K domnevnemu goljufu Nellu Marconiju je svoj denar vložil tudi nekdanji prvi mož gospodarske zbornice Jožko Čuk. Prejšnji teden smo poročali, da mu je svoj denar zaupal nekdanji predsednik uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Draško Veselinovič.

Čuka zanimal algoritem
V petek zaslišani oškodovani vlagatelj Jože O. pojasnjuje, da mu je Čuk v pogovoru povedal, da ga je zanimal matematični algoritem trgovanja z valutami.

200 oškodovanih vlagateljev od skupaj okrog 800 je menda že prijavilo svoje terjatve do Remiusa.

Pozneje je ugotovil, razlaga, da zadeva teoretično deluje, vendar mu Marconi ni posredoval nobenih materialnih dokazov, da s trgovanjem ustvarja dobiček, zato je po treh mesecih svoj denar dvignil.

Čuk nam je na prošnjo za komentar najprej sporočil, da to ni tema njegove razmišljanja. Ko smo mu natančneje pojasnili, za kaj gre, pa je odgovoril, da ne pozna konteksta.

Zlorabljali ugledneže
Jože O. pojasnjuje še, kako so z uglednimi imeni zavajali potencialne vlagatelje. Govorili so, da bo Veselinovič vložil milijon evrov, čeprav je prejšnji teden za Žurnal24 povedal, da je iz radovednosti vložil vsega tisoč evrov.

Vodilni Remiusa so trdili še, da lahko s Francetom Arharjem, predsednikom uprave UniCredit Banke, v petih minutah organizirajo sestanek, če bi šlo kaj narobe. Arhar je menda, ko so ga v preiskavi o tem povprašali, le debelo gledal, saj o zadevi ne ve nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.