Slovenija
14 ogledov

Še ena etapa za Stožice

Trgovski center, v katerega je namesto 
Supernove vstopilo 
podjetje Larry Smith Žurnal24 main
Grep. Potrebujejo še dovoljenje za trgovski del, parkirišča in park.

Ministrstvo za okolje je dan po opravljenem tehničnem pregledu prejšnji teden Grepu že izdalo uporabno dovoljenje za – kot so našteli – nogometni stadion, pripadajočo komunalno infrastrukturo, parkirišča, parkovne in intervencijske površine, gradbena dela na trgovskem delu z vsemi stopnišči in potmi, vezanimi na intervencijo te faze, ter športno dvorano. Za zunanjo ureditev pa so, kot smo poročali, poskusno obratovanje Grepu podaljšali za pol leta.

Ker vse našteto spada pod tako imenovano prvo etapo, nas je zanimalo, koliko etap bo sledilo. Na ministrstvu so odgovorili, da ena, ki obsega trgovski del s pripadajočimi parkirnimi površinami in park.

“Ko bo zgrajena druga etapa in izdelana ustrezna dokumentacija, bo moral investitor seveda zaprositi za pridobitev uporabnega dovoljenja še za to etapo,” so pojasnili na ministrstvu in dodali, da je etapnost gradnje, pri čemer morajo biti posamezne etape funkcionalno zaključene celote, določena v gradbenem dovoljenju. Trgovski center naj bi bil končan predvidoma do novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.