Slovenija
22531 ogledov

Še ena okužba s koronavirusom na osnovni šoli

Dijaki Pixell
Ena od zaposlenih oseb na osnovni šoli Šmarje pri Jelšah je okužena s virusom COVID-19. Vodstvi šole in občine sta bili o tem obveščeni danes popoldan, so zapisali na občinski spletni strani.

Pouk v centralni šoli Šmarje pri Jelšah in podružnicah odpade. 

Ministrstvo za šolstvo dovoljenja, da bi šole zaprli, ni dalo, zato so se na občini za odpoved pouka odločili na svojo pest Velikemu številu oseb, tudi učencem, so vzeli bris, pristojni čakajo na rezultate. Da bi omejili morebitno širjenje virusa, vsaj v četrtek in petek pouka ne bo. 

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) še potekajo testiranja kontaktov.

Dokler ne bodo znani rezultati, po navodilih NIJZ in Ministrstva za zdravje vzgojno-izobraževalne ustanove v občini ostajajo odprte. Če se bo izkazala nujnost nadaljnjih ukrepov, jih bomo izvedli po navodilih pristojnih služb.

"Okužba s koronavirusom ne izbira. Zato v prvi vrsti prosim predvsem za strpen odnos do obolele osebe in spoštovanje pravic obolelih. Glede na širjenje okužbe s koronavirusom v Sloveniji je bilo pričakovati okužbo tudi pri nas, a vseeno velja ponovno opozoriti na upoštevanje navodil pristojnih služb in odgovorno ravnanje slehernega posameznika. Ponovno svetujemo, naj občani spremljajo svoje zdravstveno stanje, upoštevajo navodila in priporočila NIJZ. V primeru znakov okužbe ne hodite v zdravstveni dom, ampak pokličite po telefonu svojega osebnega zdravnika oziroma 03 818 37 00, kjer boste prejeli nadaljnja navodila," poziva župan Matija Čakš.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.