Slovenija
47 ogledov

Še ena, pa bo Troha odstopil

gladovna stavka Žurnal24 main
Troha ne želi razkriti kolikšno odškodnino od države sploh zahteva.

Državni pravobranilci, ki zastopajo vlado v postopku mediacije z Ladislavom Troho, ki že od 10. junija gladovno stavko, so ocenili, da bo moral bolj konkretno opredeliti zakaj od vlade zahteva odškodnino.

"Državno pravobranilstvo (DP) poudarja, da morajo biti za izplačilo odškodnine v skladu s pravno ureditvijo v Republiki Sloveniji podani vsi zakonsko predpisani elementi odškodninske odgovornosti, saj bi bilo izplačilo kakršnega koli zneska iz proračunskih sredstev brez pravne podlage nezakonito, neučinkovito z vidika porabe javnih sredstev ter nepravično do drugih posameznikov, ki denarnega plačila od države brez pravnega temelja ne bi prejeli," poudarjajo na vladi.

Še ena, pa bo vsega konec!

Troha ne želi razkriti kolikšno odškodnino od države sploh zahteva, saj kot pravi, za razliko od nasprotne strani spoštuje dogovor, da se podrobnosti postopka ne bodo razkrivale. "Pravobranilci oziroma vlada kršijo dogovor in kršijo pravila mediacije. Dogovorjeno je bilo, da se ničesar ne bo razkrivalo. Že samo s tem, da objavljajo, da naj bi bil zahtevek premalo jasen, ta dogovor kršijo. Nič od tega ne bi smelo biti javno razkrito," poudarja Troha.

Vladi očita, da s takšnim ravnanjem onemogoča pogajanja med njimi. "Samo še eno podobno napako naj storijo, pa bo vsega konec. Od mediacije lahko takoj odstopim," opozarja Troha.

Nekdanji častnik slovenske vojske, znan tudi kot pojoči major, je najprej gladovno stavkal pred poslopjem vlade na Gregorčičevi v Ljubljani, nato pa se je v začetku avgusta preselil pred sedež Radiotelevizije Slovenija. Nekaj dni zatem je na DP poslal odškodninski zahtevek. Neuradno zato, ker je dvakrat izgubil službo v javni upravi, vladi pa očita, da se je to zgodilo le zaradi domnevnih političnih konstruktov, ki naj bi jih ustvarjali njegovi nasprotniki.

Komentarjev 1
  • Ziher 18:18 18.avgust 2014.

    Troha bi obogatel, če bi razkril skrivnost, kako preživeti 60 dni in več, brez hrane. Jaz včasih dva dni ne jem, ker nimam od kje vzeti, pa sem čisto hin.