Slovenija
13550 ogledov

Še ena tragedija: Umrl na kraju nesreče, na cesti nastal kaos

Prometna nesreča Ivo Cagalj/PIXSELL
Danes, nekaj po 4. uri zjutraj se je na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je 70-letni voznik vozil po levem prometnem pasu v nasprotni smeri na avtocesti iz smeri Rudnika proti Grosuplju, so sporočili policisti.

Na viaduktu Reber je čelno trčil v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 48-letni voznik. 70-letni voznik je na kraju nesreče umrl, udeleženi voznik pa je bil huje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. O ugotovitvah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Avtocesta je zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče v smeri Ljubljane zaprta, obvoz je urejen. Vsa vozila so preusmerjena na cesto Šmarje Sap - Škofljica - avtocestni priključek Ljubljana jug. Nastal je daljši zastoj do priključka Grosuplje vzhod ter na cesti Cikava – Lavrica in Pijava Gorica - Lavrica.

Policisti vse voznike prosijo, da vozijo strpno, prilagodijo hitrost in upoštevajo prometno signalizacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.