Slovenija
56 ogledov

Še ena večina za Jankovića

Znova izvoljeni predsednik ČS Šmarna gora Dejan Crnek je eden izmed 14 predsedni Žurnal24 main
Volitve. Predsednika ČS ni le še na Golovcu.

Lista Zorana Jankovića bo imela večino tudi med predsedniki četrtnih skupnosti (ČS), saj jih je z liste kar 14 od 16 do zdaj izvoljenih. Predsednik ČS Rožnik Anton Gunde in predsednik ČS Sostro Janez Moškrič sta z liste SDS, predsednika ČS Golovec pa zaradi nesklepčnosti na seji sredi novembra še niso izvolili. Datuma nadaljevanja za zdaj še niso določili.

Letos drugačna pravila
Letos je moral kandidat za izvolitev dobiti večino opredeljenih glasov navzočih članov. Vzdržanih glasov niso upoštevali, ker na odločitev nimajo vpliva, je razložil Vojko Grünfeld, direktor mestne službe za lokalno samoupravo, in dodal, da je morala biti na seji navzoča večina članov sveta, kot določa zakon o lokalni samoupravi. “Vsi predsednice in predsedniki so bili izvoljeni skladno s predpisi,” je dejal.

Pred štirimi leti je bilo za izvolitev predsednika dovolj, da je zanj glasovala večina navzočih članov sveta ČS. Takšno pravilo posameznih ČS je leta 2007 prenehalo veljati z uveljavitvijo sprememb in dopolnitev statuta Mestne občine Ljubljana, je povedal Grünfeld.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.