Slovenija
27 ogledov

Še eno leto po luknjah

Obnova ceste, kjer so vozniki že poškodovali avtomobile, se je odmaknila za eno Žurnal24 main
Cesta Hrušica–Mojstrana. Za to pomlad napovedana obnova je prestavljena.

Jesenice. “Začetek del je predviden za prihodnje leto,” so odgovorili na Direkciji RS za ceste (DRSC), ko smo jih vprašali, kdaj se bo začela obnova dotrajane ceste pod Hrušico proti Kranjski Gori. Jeseni so namreč obljubili začetek del za letošnjo pomlad, dogovor pa je bil konec leta sklenjen med DRSC in Občino Jesenice.

Več denarja
Občinska sredstva. Na Komunalni direkciji Občine Jesenice smo izvedeli, da škodo, ki jo je na občinskih cestah pustila letošnja zima, še ocenjujejo. Stanje cest v občini pa ocenjujejo kot slabo, zato bodo za najnujnejše obnove potrebovali dodatna sredstva. V tej zimi so bila presežena tudi načrtovana sredstva za zimsko službo.

 

Na direkciji za ceste so še povedali, da bo dokumentacija pridobljena predvidoma letos, takrat pa nam bodo lahko posredovali tudi informacije o vrednosti investicije, morebitnih zaporah in končanju del. Predvidoma letos bodo začeli tudi odkupe zemljišč za gradnjo krožišča, je povedala Nina Rangus, predstavnica za odnose z javnostmi na DRSC.

Na občini presenečeni
Na Komunalni direkciji Občine Jesenice smo izvedeli, da naj bi projektno dokumentacijo za krožišči zagotovila država, vendar na DRSC trdijo, da je načrtovano krožišče pri industrijski coni investicija občine. Božena Ronner, svetovalka župana za informiranje, je dejala, da so nad informacijami presenečeni, zlasti glede na jesenske obljube direktorja DRSC Gregorja Ficka. Po informacijah občine je bila projektna dokumentacija za obnovo hudo načete prometnice med Jesenicami in Kranjsko Goro izdelana že lani, projekt pa je tudi uvrščen v državni proračun. Medtem pa grbinasta, luknjasta in razpokana cesta še naprej jezi voznike in ogroža njihovo varnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.