Slovenija
6 ogledov

Še eno leto stiskanja

Gradnja se je zaradi pomanjkanja gradbenega materiala občasno ustavljala. Žurnal24 main
Namesto otrok so v sevniškem vrtcu gradbinci. Novi rok za selitev malčkov je prvi november.
''Vrtec ni bil zgrajen v dogovorjenem terminskem planu,'' pojasnjuje sevniški župan Srečko Ocvirk. ''Gradisu ni uspelo pospešiti dejavnosti in tako so bili prvega septembra namesto malčkov v nedograjenem vrtcu gradbinci. Prvega novembra naj bi bila prva faza vendarle končana in začela se bo gradnja drugega dela vrtca,'' dodaja župan.

 

Razseljeni malčki

''V sevniški vrtec je na šestih lokacijah vključenih 357 otrok,'' je povedala ravnateljicaVlasta Fele.

"Težave nastajajo zaradi organizacije dela in zaradi prevoza prehrane, a eno leto bomo že še potrpeli,'' se prihodnosti veseli Feletova.

Nadzornik skeptičen
Ludvik Fain, ki ga je investitor določil za nadzornika, pa pravi, da bi bila selitev malčkov prvega novembra uspeh. '' Sicer pa je bil s pogodbo dogovorjen le končni rok celotne izgradnje, čeprav smo se ustno dogovarjali tudi o vmesnem roku,'' pojasnjuje nadzornik in dodaja, da je obrtniških del še za dober mesec, nato pa pridejo na vrsto proceduralne zadeve, povezane s tehničnim prevzemom in podobno.

Etapna gradnja
Gradnja dobre tri milijone evrov vredne naložbe, ki poteka v dveh delih, se je začela lanskega avgusta, ko so porušili pol vrtca, otroke iz tistega dela pa preselili v prostore nekdanje knjižnice. Septembra naj bi jih namestili v novozgrajeni del in se lotili gradnje druge polovice vrtca. Ta naj bi bila zgrajena do septembra naslednje leto, a se glede na zamude že pri prvem delu to verjetno ne bo zgodilo. Na dva tisoč kvadratnih metrih novih površin bo prostora za 14 igralnic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.