Slovenija
13 ogledov

Še ima podporo Jankovića

Jožka Hegler in Zoran Janković. Dejan Mijović
NPU ovadil Jožko Hegler zaradi suma zlorabe uradnega položaja.

"Jožka Hegler je izjemna direktorica mestne uprave MOL," je poudaril župan Zoran Janković, tudi potem ko jo je nacionalni preiskovalni urad (NPU) ovadil zaradi suma zlorabe uradnega položaja. Očitajo ji, da je ljubljanski stanovanjski sklad, ki ga je takrat vodila, oškodovala za 650 tisoč evrov. Toliko je bila vredna pogodba o posredovanju in svetovanju pri nakupu stanovanj v Celovških dvorih, ki jo je leta 2006 sklenila z družbo iz Liechtensteina, "pri čemer je vedela, da pogodbeno dogovorjenih storitev ta družba ni oziroma ne bo opravila," saj se je glede nakupa pogajala neposredno z odgovorno osebo investitorja, so povedali na policiji.

Janković je ob tem dodal, da je Heglerjeva s to pogodbo omogočila nakup stanovanj po izjemno ugodni ceni, "s čimer je številnim občanom zagotovila dom," poudaril pa je tudi, da se je to zgodilo, še preden je sam postal župan. Poleg tega se mu zdi "tragično in nesprejemljivo", da osumljenec o ovadbi izve iz medijev in ne od pristojnih ustanov.

Komentarjev 13
  • privat 08:11 14.oktober 2013.

    kako ga požira z očmi..kaj pravi njen mož za to slikico v javnosti??

  • privat 19:52 10.oktober 2013.

    veš ..kok gre v poslovnem svetu...?? ti narediš uslugo in dobiš samo procente!! zdaj pa recimo država zahteva od nekoga prvega v verigi vse. Strici iz ozadja ,ki so to shemo naredili jo bodo branili in nikoli ne veš kateri ...prikaži več so to ljudje...mogoče prav nekateri kateri ji bodo sodili.??.težko je takim na sled priti...dost pa je tudi prvega igralca zapreti...in prečakovati da bo govoril. Vsekakor to se ne drži te gospe.

  • ac-dc 21:02 09.oktober 2013.

    Zgodovina se ponavlja. Vrana vrani ne izkljuje oći, de? Pahor je neizmerno zaupal Dimicevi, Erjavc je dal roko v ogenj za Simčičevo spričevalo...pa še bi se jih našlo.