Slovenija
33244 ogledov

Se je zato Golob skušal vmešavati in kadrovati na Policiji?

Robert Golob Vlada RS
Na dan prišle nove podrobnosti.

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob, so za Mladino potrdili na specializiranem državnem tožilstvu. 

"Glede konkretnih oseb vam pojasnil ne moremo dati, v povezavi z vašimi vprašanji pa lahko potrdimo le, da vodimo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki ga usmerja Specializirano državno tožilstvo," so najprej potrdili na Policiji, potem pa še na specializiranem državnem tožilstvu: "Zadeva, o kateri povprašujete, je v fazi predkazenskega postopka, zato vam zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov več informacij ne moremo posredovati."

Razlog za Golobovo vmešavanje v delo Policije?

To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar. Primer bi lahko glede na organizacijo policije po pisanju tednika preiskovali le v Nacionalnem preiskovalnem uradu ali v Policijski upravi Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba, ugotavljajo pri Mladini. 

Sporni posli Gen-I

Po njihovih neuradnih podatkih policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro. 

Opozorila Bobnarjeve in Lindava

Ministrica Bobnar, ki je odstopila, in v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav sta navajala, da je premier zahteval menjavo direktorja policijske uprave Nova Gorica Govekarja, ki naj bi bil glede na imenovanje v času nekdanje vlade pod vodstvom Janeza Janše naklonjen desni politični opciji.

Omenila sta tudi Golobova prizadevanja, da bi se nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič čim prej vrnil na ta položaj. Kot je znano, so bile otožbe, zaradi katerih je moral Muženič to mesto zapustiti, v celoti ovržene. 

Golob, ki je v sredo odgovarjal na poslanska vprašanja glede spora z Bobnar, prizadevanj za odstavitev Govekarja ni pojasnil.

 

Komentarjev 72
  • Grof 23:33 16.december 2022.

    Samo salonaji mu manjkajo, mislim Golobu, saj hodi po parlamentu kot zabrita Nataša Sukič, pravi cukrčk

  • lojs 15:53 16.december 2022.

    komentarji nekaterih tukaj gor so tako nabiti s čustvi, da bo prav zanimivo slišat odzive, potem, ko se bo resnica razkrila in VE se kakšna bo ... ni vprašanje ČE se bo, ampak KO se bo ... zdej se začenja ...prikaži več pogrom nad zaveznik kul-a, le kaj še sledi ... nej mi kdo razloži, kaj lahko pričakuješ od osebe, ki se vedno znova zlaže ... zlagal se bo spet in spet ... lagati je mnogo težje kot govoriti resnico

  • manc 13:49 16.december 2022.

    Lopina je GOTOF