Slovenija
55 ogledov

Se je Živčec Kalanova prestrašila?

Marjeta Zorc pred prihodom na sodišče. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Tožba. Predsednice zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Gordane Živčec Kalan ni bilo na prvi narok v tožbi proti ustanoviteljici Medicorja Marjeti Zorc.

Razlog za to naj bi bila bolezen otroka odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki zastopa Živčec Kalanovo. Zastopnica tožene Tjaša Andree-Prosenc meni, da je razlog drugje.

"Menim, da ima ta pisarna kar nekaj zamenjav, ki bi odvetnico lahko nadomestili," pravi zastopnica Zorčeve. Na vprašanje, ali bi se lahko Živčec Kalanova sodišču izognila zaradi sredine skupščine ZZS, Andree-Prosenčeva pravi: "Menim, da je temu tako."

Kot je znano, je sindikat zdravnikov Fides sporočil, da Živčec Kalanove v njenem načinu delovanja ne podpira. Po njihovem mnenju bi se morala tudi zavedati, da kot predsednica zdravniške zbornice predstavlja vse slovenske zdravnike, ne glede na odločitve, ki jih sprejema na drugih funkcijah.

Živčec Kalanova Marjeto Zorc sicer toži zaradi razžalitve in zahteva 10 tisoč evrov odškodnine. Zorčeva meni, da Kalanova ni primerna za vodenje zdravniške zbornice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.