Slovenija
40 ogledov

Še letos nova delovna mesta

Anton Štihec in direktor Uroš Merc ter drugi člani uprave Bisola so podpis kupop Žurnal24 main
Industrija. Občina je zemljo za dober milijon evrov prodala podjetju Bisol.
Obljubljajo nove zaposlitve

Zaposlene usposabljajo sami. V podjetju Bisol načrtujejo, da bodo v prihodnjih petih letih v Pomurju, kjer je bilo konec marca skoraj 11 tisoč brezposelnih, na novo zaposlili 750 delavcev – letos 40 ljudi, prihodnje leto 110 in do konca leta 2014 še 600. “Mislim, da so delavci, ki so vajeni šiviljske industrije, relativno primerni za nas. Pri nas gre za čistost in urejenost, kar je nujno tudi v šiviljstvu. Sicer pa imamo posebno tehnologijo in znanja, tako da kadre usposobimo sami,” pravi direktor Merc.

Ne jaz ne drugi člani uprave nismo kmetovalci in na zemljo nismo navezani. Z njo imamo načrte, in sicer želimo širiti proizvodnjo,” pravi Uroš Merc, direktor podjetja Bisol, ki je včeraj od Mestne občine Murska Sobota odkupilo dobrega 5,1 hektara zemljišča, kjer bodo proizvajali fotonapetostne module za sončne elektrarne. Bisol je za nakup zemljišča odštel dober milijon evrov.

Delovna sila ni strošek
Danes je poseben dan za Mursko Soboto,” prihod novega investitorja v severno obrtno-industrijsko cono v Nemčavcih pozdravlja župan Anton Štihec in si želi čimprejšnje realizacije projektov. Do konca leta namerava podjetje zagnati že prvo proizvodnjo, nato želijo zgraditi sodobno razvojno središče Bisola in čez štiri leta dve proizvodni površini. Gre za investicijo, vredno 130 milijonov evrov.

To so naši načrti. Se pa zavedam, kaj govorim. Ničesar ne jamčim, ampak se zavzemam, da bi to dosegli,” pravi Merc in poudarja, da bodo investicijo izvedli v lastni režiji in ne zaradi koristi pomurskega zakona. “Če bi se v preteklosti zanašali na subvencije, nas ne bi bilo. Jih je pa zmeraj zelo koristno in lepo dobiti,” dodaja direktor, ki zaradi kakovostnega domačega proizvodnega procesa zaganja proizvodnjo v Sloveniji.

O cenejši delovni sili v Aziji pa razlaga: “V našem proizvodnem strošku je stroška delovne sile približno štiri odstotke. Ta strošek še nekaj časa ne bo prevladujoč.”

V podjetju Bisol letos načrtujejo 50 milijonov evrov prihodkov, na Češkem pa bodo postavili sončne elektrarne na ključ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.