Slovenija
13255 ogledov

Ljubljančan: "Ravnokar sem na sprehodu opazil srednje velikega medveda"

Medved, mladič Profimedia
Informacija še ni bila uradno potrjena, a velja dodatna previdnost.

''Ravnokar sem na sprehodu v neposredni bližini rudniške cerkve in poti na Orle na razdalji približno 40 metrov opazil srednje velikega medveda. Na srečo je bil zaposlen z iskanjem hrane in me ni opazil. Bodite previdni,'' gre zapis, ki ga v današnjih dopoldanskih urah na Facebook profilu delil sprehajalec v Ljubljani.

Za dodatne informacije smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana, Regionalni center za obveščanje Ljubljana, Lovsko zvezo Slovenije in ministrstvo za okolje, kjer prisotnosti medveda še niso potrdili, saj ni bila podana nobena prijava. 

Kljub temu velja dodatna previdnost na omenjenem območju. 

Psa na povodec

Najbolje je, da se na omenjenih območjih pohodniki zadržujejo čim manj. V nasprotnem primeru naj bodo glasni in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Žival se bo praviloma umaknila. Več napotkov, kako ravnati ob srečanju z medvedom, je Zavod za gozdove Slovenije izdal v svoji zloženki in na spletni strani, ki jih lahko najdete tukaj.

Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo namreč zapodil proti medvedu, ta pa se bo razdražen branil in lahko pri tem poškodoval lastnika.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 19:44 22.julij 2022.

    Samo medvedka z mladiči je nevarna,v nobenem primeru drugače ne bo medved napadel,prava redkost da ga vidiš,ker te on veliko prej zavoha in njega ne slišiš nikoli ,če bi živeli na kočevskem bi že razumeli.Sredi vasi se ponoči sprehodi in ...prikaži večn vedno kadar ni nobenega ,bolje se bojte divje svinje ,ta je pa fuknjena

  • Idioti 14:11 22.julij 2022.

    Važno je samo to , da on ni opazil tebe ! In ne delaj panike , kajti ti si prišel njemu v vas in ne on tebi !

  • alen04 14:05 22.julij 2022.

    Kako fantastičen dan je danes. Betonarji in kavč dirigenti, upam, da jih bo kmalu še več.