Slovenija
13 ogledov

"Še najmanj en mandat"

null Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je v nocojšnjih Odmevih napovedal, da bo vladal še najmanj en mandat. Kresalova še vedno uživa njegovo polno podporo.

V nocojšnjih Odmevih na Televiziji Slovenija je premier Borut Pahor med drugim napovedal, da bo zagotovo vladal do konca mandata, in dodal prepričanje, da bo izvoljen tudi na naslednjih volitvah.

Na vprašanje, ali po današnjem razkritju prehitre vožnje na primorski avtocesti notranja ministrica Katarina Kresal še uživa njegovo zaupanje, je odgovoril: "Takega ravnanja vsekakor ne odobravam, gre za notranjo ministrico. Morali bi prižgati signalne luči, tu je bila storjena napaka," je rekel, vendar dodal, da Kresalova še vedno uživa njegovo zaupanje.

"Če želite vprašati, ali pri nas zakoni veljajo za vse enako − sledile bodo posledice kot v vseh primerih," je povedal premier Pahor.

Spet o priložnosti
Izhajajoč iz omenjenega primera vožnje notranje ministrice je Pahor še razmišljal: "V Sloveniji vse odmeva in zelo radi moraliziramo. S tem ni nič narobe. Imamo pa izjemno zgodovinsko priložnost, da iz te krize izidemo kot zmagovalci." 

Pahor je dodal, da se v Sloveniji obnašamo tako, da pri vsakem, ki malo odstopa iz povprečja, najdemo napako, da mu glavo odrežemo. "S tem se zmage ne doseže!"

Velike koalicije praviloma propadajo
Glede na namige o tehnični vladi, o veliki koaliciji, je Pahor odgovoril, da so kritike vladi vedno dobrodošle in koristne. "Zavedam pa se, da vodim stranko, ki je zmagala na volitvah, in zavedam se, da imam jasno vizijo. Vse pa ni vedno jasno razumljeno in dobro sprejeto." 

Razlogov za veliko koalicijo ne vidi: "V nemškem primeru se to ni obneslo. Izkušnje z velikimi koalicijami so dobre samo v Avstriji, ki je imela neko politično specifiko v 70. in 80. letih. Povsod drugod so velike koalicije propadale."

Pahor je na kritike še dodal, da jim rad kljubuje. "Kljubovanje, ko se človek zaveda, da ima prav, daje veliko zadoščenje."

"Pogovarjam se sproščeno in počutim se svobodnega"
Na vprašanje, ali se še vedno sproščeno pogovarja po mobilnem telefonu, pa je odgovoril, da si prav gotovo ne želi živeti v državi, kjer bi se vsi bali telefonskega prisluškovanja. "Če imajo pristojni organi odredbe sodišča, potem je to upravičeno. Ni pa prav, da pogovori potem pridejo v javnost." 

Po Pahorjevih napovedih bodo − če bo prihajalo do zlorab − morale slediti tudi sankcije. "Jaz še vedno sproščeno govorim po telefonu in se v tej državi počutim svobodnega," je sklenil premier Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.