Slovenija
93 ogledov

"Še naprej bom kradel"

Družinsko srečanje na krškem sodišču: oče Maks, brat Vinko, svak Jasmin in sin D Žurnal24 main
Družinsko. Maksu, Vinku, Danijelu in Jasminu sodijo zaradi 18 kaznivih dejanj.

"Ko pridem domov, bom spet kradel," je sodnemu senatu z nasmehom na ustih povedal 18-letni Danijel Brajdič, ki je trenutno v prevzgojnem domu. Skupaj z očetom Maksom ter stricema Vinkom in Jasminom, zadnji je v hišnem priporu, prva dva pa v priporu, je obtožen kraj in tatvin. "Združili so se, da bi kradli, tatvine pa so izvrševali z vlomi in vdori," pravi obtožnica.

Nered v dvorani
Kazen
. Sodnik Gojmir Pešec je ženo Maksa Kovačiča, Lucijo Brajdič, ki čaka na prestajanje zaporne kazni, doma pa imata sedem otrok, nagnal iz sodne dvorane, ker je kot poslušalka z glasnimi komentarji motila sodni red, opominjati pa je moral tudi obdolžence.

Lotevali so se starejših
Maks, ki je septembra šele prišel iz zapora, je takoj organiziral tatinsko skupino, ki je delovala po Posavju in Dolenjski. Po terenu so se prevažali z različnimi vozili, da bi jih težje izsledili, iskali pa so predvsem hiše, v katerih živijo starejši ljudje ali pa nikogar ni bilo doma.

Na svojih drznih pohodih so kradli predvsem zlatnino, denar in bančne kartice, ki so jih v najkrajšem času izpraznili na bankomatih. Starejši ljudje namreč PIN-kode še vedno hranijo ob bančnih karticah.

"Na dvorišče je pripeljal avto, v njem je bilo več ljudi. Mlajši me je odpeljal stran od vhoda in povpraševal po starem železu, ko pa je odšel, sem opazila, da so mi vmes iz hiše odnesli bančno kartico," je samo ena od izpovedi oškodovanih, so si pa zgodbe zelo podobne.

Maks in Vinko sta izmenično vozila in vlamljala oziroma vstopala v hiše in kradla, medtem ko sta Danijel in Jasmin stražila ali motila oškodovance.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.