Slovenija
44 ogledov

Še nepojasnjeno

Zdravnik je rekel, da sem imel veliko srečo, da strel ni bil smrten, pravi Velja Žurnal24 main
Dokler dela ne opravijo forenziki, okoliščine nepojasnjene. Za zdaj le Veljanova zgodba.

Šele preiskave sledov, najdenih v Zalogu in Drgančevju, kjer sta umrla Olga Kovačič - Cica in Stanislav Vidic, ki so jih poslali v nacionalni forenzični laboratorij, bodo lahko dokončno potrdile ali ovrgle povezanost obeh dogodkov, pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Kriminalisti in policisti so včeraj nadaljevali zbiranje obvestil in druge dejavnosti za dokončno razjasnitev vseh okoliščin torkovega streljanja v Vidičevem poslovnem objektu v Zalogu in njegovega domnevnega samomora, prav tako v poslovnem objektu v Drgančevju.

Vidic prišel ponj
Za zdaj tako poznamo le opis dogodkov, kot nam ga pove Veljan Kovačič, ki jo je na Zalogu odnesel s strelno rano v predelu trebuha in prsnega koša. Pravi, da ga je Vidic poiskal doma, čeprav sta se prej poznala le na videz, in mu rekel, da ima zanj v Zalogu staro železo. Veljan in mama sta se odpeljala v Zalog, Vidic pa je vozil za njima. Ko mu je razkazal, kaj železnega lahko odpelje, sta se dogovorila, da bo po to prišel naslednji dan.

"Potem sem se samo še obrnil, da bom odšel, in začel je streljati. Tekel sem ven do sosednje hiše, kjer mi niso želeli pomagati, pri naslednji so mi pomagali, klical sem policijo, rekel sem, naj gredo pogledat, da je mama najbrž mrtva. Še preden je prišla policija, sem videl Vidica, ki se je odpeljal …"

"Če se ne bi sam, bi ga jaz"
Vidic ni imel nobenega vzroka, da bi streljal nanju, nobenih neporavnanih računov, trdi sogovornik. "Ne vemo, zakaj je to storil. Vem pa, da če se ne bi sam ubil, bi ga zagotovo pospravil jaz! Vem tudi, da njegova družina, žena, otroci, pa tudi brat, ki ga poznam, pri tem niso nič krivi. Ni se jim treba bati maščevanja, nič jim ne bom storil," je zatrdil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.