Slovenija
30 ogledov

Še niti ene ponudbe

Nepremičnine Pohištva Brežice so znotraj mesta, kjer je predvidena stanovanjska Žurnal24 main
Prodaja. Za nepremičnine Pohištva Brežice in Intarzije ni zanimanja.
Likvidacija obeh
Intarzija
. Trenutno še posluje, a ker je poslovno vpeta v sistem Pohištva Brežice, se je izpad proizvodnje in padec prodaje odrazil tudi na njenem poslovanju, pravi Sergej Murgelj, predsednik uprave Novolesa. "Dejstvo je, da prihodnosti programa Intarzije ne vidimo, tako da bo njena usoda enaka kot usoda Pohištva Brežice, le da bodo postopki likvidacije, ker gre za invalidsko podjetje, nekoliko drugačni," pojasni.

Med premoženje, ki bo ostalo, ko bosta ugasnili podjetji Pohištvo Brežice, ki je že v likvidaciji, in invalidsko podjetje Intarzija, ki ga ta pot še čaka, sodijo tudi njune nepremičnine. "Premoženje, ki ostane, mora biti namenjeno za poplačilo obveznosti, zato smo ga dolžni odprodati," pravi Robert Štumpf, član uprave Skupine Novoles. Do zdaj zanje resnega interesa ni bilo, poleg tega pa je težava tudi v padcu trga nepremičnin, tako da so njihova izhodišča za prodajo povsem drugačna, kot bi bila pred dvema letoma, dodaja Štumpf.

Zgolj razgovori
Prodaja v zelo kratkem času zaradi kupa ovir, po mnenju Sergeja Murglja, predsednika uprave Novolesa, ni možna. "Še vedno potekajo razgovori. Možni kupci so na eni strani nepremičninski interesenti, ker gre za lokacijo znotraj mesta, kjer naj bi bil stanovanjski kompleks, na drugi strani pa so tisti, ki bi želeli kratkoročno na tej lokaciji še vedno delati," pojasnjuje Murgelj. A po slabem mesecu razgovorov do zdaj še niso prejeli nobene konkretne ponudbe, doda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.