Slovenija
79 ogledov

Se obeta črn scenarij?

Dekan medicinske fakultete Ivan Krajnc pravi, da sami razpisa ne morejo prekinit Žurnal24 main
Medicinska fakulteta. Prihodnji teden o tem, ali bo razpis za gradnjo ponovljen.

“Postopek revizije še poteka. Ko bo odločitev sprejeta, bo vročena vsem vpletenim osebam,” so na državni revizijski komisiji (DKOM) odgovorili na vprašanje, kdaj bo znana usoda gradnje mariborske medicinske fakultete, ki so jo pričakovali že ta teden. “Še vedno upam, da bo komisija pritožbe zavrnila, saj bo drugače projekt padel v vodo,” je dejal dekan Ivan Krajnc. Spomnimo, da je razpisna komisija nazadnje za graditelja izbrala konzorcij Begrad-Granit, pritožili pa so se tako v Meteoritu kot ajdovskem Primorju.

Ogrožena sredstva
Razpis. Če bo DKOM ugotovila, da je treba razpis ponoviti, se gradnja fakultete do konca letošnjega leta ne bo začela. To pomeni, da 33 milijonov evrov vreden projekt ne bo sofinanciran s 25 milijoni evropskega denarja.

Neupoštevanje mnenj?
V javnosti so vse glasnejše govorice, da razpisna komisija ne upošteva naročenih strokovnih mnenj. Iz internega poročila Darje Čerič, strokovnjakinje za javna naročila, izhaja, da je treba razpis za novogradnjo ponoviti, saj ponudba Begrad-Granita ni popolna. Nasprotno je mnenje odvetniške pisarne Kac, ki pritrjuje odločitvi razpisne komisije in je bilo zato predstavljeno javnosti. “O ponovitvi razpisa bo odločila samo DKOM in nihče drug,” se je odzval Krajnc. “Kje piše, da moramo ta mnenja upoštevati? Komisijo sestavljamo štirje ljudje, ki odločamo, in konec. Če smo se zmotili, bo DKOM že ugotovila,” je sklenil Krajnc.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.