Slovenija
2 ogledov

Še posebej ranljivi so otroci

Cene klicev med različnimi operaterji so sedaj zelo dragi. Evropska komisija si Žurnal24 main
Nova raziskava potrjuje, da uporaba mobilnih telefonov veča možnosti možganskega tumorja.

Starši, ki se odločajo za nakup mobilnega telefona svojim otrokom, imajo večinoma v mislih le njihovo dosegljivost in varnost. Sodeč po zadnji raziskavi mednarodne ekipe aktivistov EMF (elektromagnetnih polj), pa mobilni operaterji ter drugi financerji teh raziskav prikrivajo nekaj pomembnih dejstev.

V raziskavi so se osredotočili na povezavo mobilnih telefonov s tumorji in prišli do naslednjih ugotovitev:
– mobilniki resnično povečujejo možnost možganskega tumorja, škodujejo krvnim celicam in DNK ter tudi očem
– študije, financiranje prek mobilnih operaterjev ali drugih tovrstnih institucij podcenjujejo tveganje možganskega tumorja
– mobilniki lahko povzročajo motnje spanja
– otroci so izpostavljeni večjemu tveganju v primerjavi z odraslimi

 
 

Izpostavljanje mobilnim telefonom je največji preizkus človeškega zdravja, ki vključuje okrog štiri milijarde ljudi in ne obvešča o možnih posledicah.

Lloyd Morgan, glavni avtor raziskave

 
Informacije se sistematično izkrivljajo
Ekipa je študijo opravljala kar deset let, tudi na račun osredotočanja na tako imenovano sistematično izkrivljanje informacij ter podcenjevanje tveganja možganskega tumorja. Posebno pozornost so namenili kategorizaciji oseb, ki uporabljajo prenosne telefone, in navadno v drugih raziskavah niso izpostavljeni.

Prenosni telefoni namreč oddajajo enako mikrovalovno sevanje kot mobilni, a tega večina raziskav ne upošteva ali sploh ne vključuje. Vključili so tudi ostale, navadno izključene podatke o številnih vrstah možganskih tumorjev, že umrlih ljudi, preveč bolnih, da bi prišli na razgovor, ter otrok, ki so bolj ranljivi.

Raziskava potrdila ugotovitev Švedov
Že lani so podobno raziskavo objavili Švedi, ki so ugotovili, da uporaba mobilnih telefonov podvoji tveganje možganskega tumorja in poškodbo sluha. Ugotovili so še, da imajo tisti, ki so začeli uporabljati mobilni telefon pred dvajsetim letom, petkrat več možnosti za raka na možganih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.