Slovenija
19 ogledov

Še pred skupščino CPL rubež opreme

CPL je za 7,4 milijona evrov kupilo zemljišče v trgovskem središču na Rudniku.To Žurnal24 main
Skupščina Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) je sprejela sklep o odpoklicu članov upravnega odbora Jureta Kranjca in Bojana Kozarja ter imenovanju Andreja Koširja in Primoža Ovijača na njuno mesto.

Po pisanju Financ sicer danes od 6. ure na še delujočih gradbiščih CPL poteka rubež opreme. Za rubežem po podatkih časnika stoji podjetje Terra RB, in sicer zaradi terjatev v višini več kot 600 tisoč evrov. Družba CPL ima po podatkih časnika tudi blokiran račun.

CPL, ki ima v lasti tudi Komunalno podjetje Ljubljana (KPL) in Tovarno asfalta Črnuče, je v večinski lasti družbe pooblaščenke CPL, ta pa je v lasti družbe CPL Naložbe. 59-odstotni delež slednje so menedžerji družbe prodali italijanski družbi Patera v lasti Ranka Mimovića.

Mimović naj bi za delež družbe plačal med 22 milijonov in 25 milijonov evrov kupnine, vendar naj bi denar zadržal urad za preprečevanje pranja denarja. Patera se je kljub temu že vpisala v lastništvo CPL Naložb.

Komentarjev 1
  • slovenecavt 14:45 22.avgust 2012.

    Nobena javna institucija ne bi smela biti v rokah posameznikov, saj je do za dobrobit državljanov. V koliko pride v privatne lastnine, čeprav smo financirali državljani Slovenije, je to zloraba kraja korupcija, sploh pa če pride v roke še vedno ...prikaži več jugookupatorjev. Takoj lahko pričakujemo zvišanje javnih uslug, kjer si delijo strahotne denarje (izplačila) od fržavljanov nakradnega denarja. Nobena institucija kot so elektro, komunalne storitve itd. za javno dobro državljanov si ne bi smele niti izplačati več kot povprečnih plač nikakor pa ne dobička regresa in 13,14,15 plač. To je naš denar prebivalcev Slovenije.Lep primer le Lekarna, kjer direktor z ponarejeno diplomo, ponarejenim znanjem, skratka ponarejenim IQ g Jaklic, ustanovi jugo podjetje, potem prodaja lekarnam po 100, 200, 300 % višji ceni kar plačujemo državljani. Ali naše sodstvo in tožilstvo sploh ne premore ali bolje noče ukrepati proti kaznivim dejanjem. No to je druga plat, kar kaže na jugo represivno sodstvo