Slovenija
22 ogledov

Še pred zaslišanjem pozivi k odstopu Jakiča

Jakič upa, da bodo v prihodnosti na svoji spletni strani prodajali tudi vstopnic Žurnal24 main
Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve poziva Romana Jakiča, naj odstopi od kandidature za ministra za obrambo. "Zganjal je kvazimirovništvo in poveličeval agresorsko JLA," so prepričani.

Da nabor kandidatov mandatarke Alenke Bratušek za novo vlado ne vzbuja pretiranega optimizma, so zapisali v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), kjer so prepričani, da Roman Jakič ni primeren kandidat za ministra za obrambo.

Po njihovem prepričanju predlog Jakiča za ministra "ni in ne more biti v ponos državljankam in državljanom, še posebej pa ne Slovenski vojski in vsem tistim, ki smo za novo državo zastavili svoja življenja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Jakič poveličeval JLA?

"V slovenski javnosti je še vedno živa slika nastopov in delovanja tedanjega delegata Romana Jakiča v skupščini Republike Slovenije. Delegat Roman Jakič je namreč aktivno nastopal in deloval proti nastajanju slovenskih obrambnih sil, zganjal kvazimirovništvo in poveličeval agresorsko JLA. Namesto spodbude in jasne podpore slovenski osamosvojitvi je z destruktivnim delovanjem in poniglavostjo vnašal nemir in negotovost v vrste teritorialne obrambe in policije, ki so se odločno in hrabro zoperstavili agresorski JLA," so svoje prepričanje obrazložili v sporočilu.

Zato pozivajo Jakiča, naj odstopi od nameravane kandidature. Če se sam ne bo odločil za to, pozivajo mandatarko Bratuškovo, naj umakne predlog za novega obrambnega ministra.

"Verjamemo, da bo pri imenovanju novega obrambnega ministra prevladal razum in spoštljiv odnos do vseh pripadnikov in aktivnih udeležencev osamosvojitvenih prizadevanj," so zaključili.

"Ne komentiram"

Kaj si o pozivu misli sam kandidat za ministra, smo želeli povprašati tudi Jakiča, ki pa na vprašanja ni želel odgovarjati. "Vse bom komentiral ob štirih, ko bo zaslišanje," je za Žurnal24 povedal Jakič.

Komentarjev 48