Slovenija
15222 ogledov

Se res Golob in Janša zakulisno dogovarjata?

Robert Golob Janez Janša Profimedia Robert Golob in Janez Janša.
Pismo članstvu predsednika stranke Nova Slovenija.

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin se je po enem najbolj burnih tednov v slovenski politiki na članstvo Nove Slovenije včeraj obrnil s pismom in med drugim izpostavil "zakulisno sodelovanje med Svobodo in SDS".  

"V javnosti nismo izpostavljali, da se Janša in Golob v zakulisju dogovarjata o razrešitvi Urške Klakočar Zupančič, kar je Janša prvič javno priznal v oddaji 24ur zvečer. Nismo problematizirali dogovorjenih terenskih srečanj Janše in Goloba, Prv tako nismo potencirali, da je Svoboda poleti zaustavila Mojco Pašek Šetinc pri preiskovanju financiranja SDS-ovih medijev. Zanimivo je tudi, da se Svoboda še ni lotila resnega preiskovanja zlorab vpogledov v bančne račune, SDS pa prav tako še ni šla v ustavno obtožbo prdsednika vlade glede zadnjih razkritij nekdanje notranje ministrice. Jasno je, da zakulisno sodelovanje SDS in Svobode ," je izpostavil Tonin. 

Ali so opisane aktivnosti priprave terena na veliko koalicijo, bo pokazal čas, meni Tonin. "Glede na to, da so se stara leva omrežja že odpovedala Robertu Golobu in ob dejstvu, da SD in Levica vedno bolj odkrito iščeta priložnost, da skočita s potapljajoče vladne ladje, je Janez Janša praktično še edini, ki ostane Robertu Golobu pred dokončnim potopom. Ob popolnoma nesposobni vladi in politično izpraznjeni SDS, ki se zateka k zares osupljivim idejam (denimo splošno oboroževanje ljudi), je NSi edina normalna alternativa," izpostavil predsednik stranke.

"Ključno pred volitami"

“Po tem katastrofalnem mandatu Golobove vlade si še enega mandata levičarjev ne moremo več privoščiti, zato je ključno, da že danes postavimo temelje prihodnje desnosredinske vlade,” izpostavlja Tonin. “Struktura volilnega telesa je pač takšna, da bomo za oblikovanje desnosredinske vlade potrebovali tudi partnerja z druge strani. Vztrajanje pri človeku, s katerim nihče ne želi sodelovati, nas od desnosredinske vlade oddaljuje,” piše Tonin.

Zato bo za prihodnjo desnosredinsko vlado ključno, “da vsi dosežemo dober rezultat in oblikujemo koalicijski potencial,” pravi. A napadi znotraj političnega bloka, torej na desnici, “ne izboljšujejo perspektive za uspeh bloka na volitvah.”

Odziv Janše

Pedsednik SDS Janez Janša se je že odzval na pismo Tonina, ki ga je v celoti objavil na svojih spletnih omrežjih. Objavo je pospremil z besedami, da gre še za "zadnji dokaz, da se je globoka država odpovedala  Golobu".  "Zapušča ga tudi Nova Slovenija, ki pa na predčasne volitve ne bi šla. Strici ne dajo. Niti besede o edinem produktivnem izhodu iz aktualne godlje."

Janša strne, da je v pismu več laži o stranki SDS, kot pa je stavkov: "Dr. Bajuk se obrača v grobu, ko vidi, kakšnim prevarantom je nekoč ugledna stranka padla v roke."

Plakat z Golobom Slovenija Slovenija Svoboda ovadila SDS, Gerič pa Goloba Borut Sajovic Slovenija Poslanci Svobode preusmerjajo pozornost ljudi s kaosa v svoji stranki

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • Kmodri 19:33 01.november 2023.

    Potem je ptič tosted! Pa pa, pa Svoboda!

  • Plavi-mil 14:15 01.november 2023.

    Največji farški klerikalci so bili in bodo vedno izdajalci, lažnjivci in dvolični, če ne gre na eno stran se obrne na drugo, da o ludi mili, pogorelcu in toninu ne govorim.

  • Avatar Leon
    Leon 13:53 01.november 2023.

    Svoboda -Resnica -Pravica ...so bile besede Borisa Pahorja enega največjih Slovencev .