Slovenija
47 ogledov

"Še spečega sem ga potegnil iz avtomobila"

Miha Tavčar Anže Petkovšek
35-letni prostovoljni gasilec in potapljač Miha Tavčar je iz gorečega avtomobila rešil spečega moškega.

Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
„Na neko februarsko nedeljsko jutro sem prijatelja peljal na letališče, ko sem v rondoju v Lescah na bližnjem parkirišču zagledal močan dim in ogenj,“ dogodke tistega dne opisuje Tavčar. „Ko sem pripeljal bližje, sem videl da gori avtomobil. Pogledal sem tudi v notranjost, vendar videti ni bilo nikogar,“ razlaga in dodaja, da je v istem hipu iz svojega avtomobila pograbil gasilni aparat in pričel z gašenjem, pri čemer mu je pomagal tudi prijatelj.

Ogenj je obvladal sam

„Še pred začetkom gašenja sem poklical tudi gasilce, vendar sem do njihovega prihoda in prihoda policije, ogenj uspel obvladati že sam,“ pravi. „Kasneje pa sem še enkrat pogledal v avto in šele takrat sem v njem opazil spečega voznika. Nemudoma sem odprl vrata avtomobila in ga še spečega potegnil ven,“ razlaga in dodaja, da se je moški v tistem trenutku seveda prebudil in bil popolnoma šokiran, saj ni vedel kaj se dogaja.

Najverjetneje kriv kratek stik

Po prihodu gasilskih kolegov in policistov so kasneje ugotovili, da bi naj ogenj povzročil kratek stik oziroma iskra na motorju, voznik je namreč avtomobil vžgal, nastavil gretje in nato zaspal. Kot pravi Tavčar bi lahko prišlo tudi do najhujšega in sicer zastrupitve voznika.

Takšno ravnanje je samoumevno

„Ne počutim se kot junak in bi to ponovil še stokrat,“ pa svoje dejanje komentira pogumen Blejc. Kot še dodaja, so takšna dejanja tako njega kot tudi njegovih gasilskih kolegov namreč nekaj povsem samoumevnega in vsakdanjega: „Tako kot zdravnik pomaga ponesrečencem v avtomobilski nesreči na katero naleti, tako gasilci pomagamo v primerih požara!“ So pa na Mihovo junaštvo ponosni kolegi in družina, najbolj mama.

 

Če poznate tudi vi kakšnega junaka, nam lahko pišete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.