Slovenija
35 ogledov

Se splača v Bruselj leteti z Adrio ali Wizzairom

Adria Airways Reuters
Leteti za konec tedna v Bruselj z Wizzairom je od pol do tretjino ceneje kot z Adrio, a za pot porabite dve uri več, vzeti pa morate tudi en dan dopusta, saj Wizzair v nedeljo ne leti nazaj v Ljubljano.

Ko smo primerjali let z Adrio v Skopje iz Ljubljane in z Wizzairom iz Trevisa nas je bralec v komentarju pozval, naj naredimo primerjavo poletov iz Ljubljane v Bruselj. Primerjali smo polet za dva odrasla prvi konec tedna v oktobru.

Primerjava Ljubljana Bruselj | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Adria leti v petek zvečer in v nedeljo zvečer nazaj, cena dveh povratnih vozovnic pa je 397 evrov. Kot lahko vidite v preglednici, pa so cene vozovnic med tednom bistveno višje, tudi prek 600 evrov za eno povratno vozovnico. Za toliko denarja se dobi že vozovnice za Ameriko in Azijo. 

Primerjava Ljubljana Bruselj | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Wizzair je bistveno cenejši, a se ni možno vrniti v nedeljo, tako da bi si morali vzeti dopust še v ponedeljek. Cena brez prtljage je 130 evrov za dva (kupili smo članarino v Wizzair klubu, ki poceni vozovnico in prtljago). A pozor, pri Wizzairu se plačuje tudi večja ročna prtljaga, ki je na primer pri Ryanairu zastonj. Brezplačna je tako le prtljaga, ki ni večja od 42 x 32 x 25 centimetrov, dodatni pogoj pa je, da jo lahko spraviti pod sedež pred vami. 

wizzair | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
V primeru dveh kosov večje ročne prtljage je cena že 182 evrov, kar je še vedno pol ceneje kot Adria, če dodamo še en kos dodane prtljage pa je cena povratne vozovnice za dva 212 evrov, kar je 185 evrov manj kot pri Adrii. 

Par bi lahko varčeval tudi tako, da bi vso prtljago zložil v večji kovček in potoval le z enim kosom oddane prtljage, ki ne sme biti težji od 23 kilogramov, stane pa le dva evra več od velike ročne prtljage. V tem primeru bi bila cena povratnih vozovnic 160 evrov,  

Primerjava Ljubljana Bruselj | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Wizzair leti na letališče Cherleroi, ki je kakšno uro oddaljeno od središča Bruslja. Cena direktnega avtobusa je 14 evrov na osebo v eno smer, kar znese dodatnih 56 evrov, poleg tega pa še dodatni dve uri preživite v avtobusu namesto pri pokušini piv ali ogledu znamenitosti. 

Polet v Bruselj za konec tedna je tako v konkretnem primeru z Wizzairom od od 129 do 181 evrov cenejši kot z Adrio, kar je od tretjine do polovice ceneje. Minusa poleta z Wizzairom pa sta, da za pot porabite dve uri več (treba je priti z letališča Charleroi do središča Bruslja), vzeti pa morate tudi en dan dopusta, saj Wizzair v nedeljo ne leti nazaj v Ljubljano, ampak se lahko vrnete šele v ponedeljek. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.