Slovenija
0 ogledov

Še teden do smuke

Včeraj zjutraj so v Kranjski Gori začeli umetno zasneževati. (Foto: Andraž Sodja Žurnal24 main
Padavine. Danes v gorah do 20 centimetrov novega snega. Prihodnji konec tedna prva smuka.

Snežna odeja. Danes bo v hribovitem svetu zapadlo do 20 centimetrov snega, napovedujejo meteorologi. Sneženje bo do sobote oslabelo, v nedeljo pa se bo spet okrepilo. Prvi naj bi se odprli smučišči v Kranjski Gori in na Krvavcu.

Odprtje smučišč
Krvavec: 3. december
Kranjska Gora: 3. december
Cerkno: 4. december
Vogel: 6. december
Kanin: 15. december
Golte: 20. december

Odvisno od temperatur
V Kranjski Gori so že začeli zasneževati smučišča, in če bodo temperature ugodne, bi lahko smučišče uradno odprli že prihodnji petek.

Na Voglu začetek sezone napovedujejo za 6. december, Cerkno in Krvavec že prihodnji konec tedna, medtem ko bo smučišče Golte sezono začelo nekoliko pozneje, po predvidevanjih 20. decembra. “Če bo dovolj snega, pričakujemo dobro sezono glede na to, da smo odprli tudi nov hotel,” pravijo na Golteh.

20 centimetrov snega bo zapadlo v gorskem svetu.

“Letos pričakujemo boljšo sezono kot lani, ko zaradi slabega vremena naše smučišče tri dni ni obratovalo, kar se je poznalo na koncu sezone. Seveda pa je vse odvisno od vremenskih razmer,” so nam povedali na smučarskem centru 
Cerkno.

Skoraj dva metra snega
Včeraj je bilo na Kredarici že 190 centimetrov snega, na Voglu pa skoraj 40.

Cene dnevnih smučarskih vozovnic so od 25 evrov na Kaninu, kjer se bo sezona začela 15. decembra, do 29 evrov na preostalih slovenskih smučiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.