Slovenija
17 ogledov

Še tožilci o Kresalovi

Na notranjem ministrstvu vztrajajo, da so prostore za NPU (na fotografiji otvori Žurnal24 main
Kazenska ovadba. Poleg kriminalistov domnevno zlorabo položaja Katarine Kresal preverja tudi tožilstvo.

Anonimno. Ljubljanski tožilci so po naših informacijah kriminalistom naložili pridobitev vseh dokumentov o najemu prostorov, kjer deluje policijski Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Od vsebine teh dokazov naj bi bilo odvisno, ali bodo tožilci dokončno odločili, ali bodo Kresalovo začeli kazensko preganjati pred sodiščem zaradi domnevne zlorabe ministrske funkcije.

"Zoper Katarino Kresal smo prejeli anonimno kazensko ovadbo, ki je na dopolnitvi na policiji. Nanaša se na sum storitve kaznivih dejanj pri najemu prostorov NPU," potek predkazenskega postopka, ki so ga zoper Kresalovo na ljubljanskem tožilstvu sprožili pred dnevi, pojasnjuje vodja tožilcev Tamara Gregorčič.

Zanima jih razlika
Tožilce naj bi neuradno zanimali predvsem podatki o denarni razliki med najemnino, ki jo ministrstvo za NPU plačuje RAM Investu domnevnega osebnega znanca Kresalove Igorja Pogačarja in mesečnim obrokom lizinga za stavbo urada, ki ga je Pogačarju odmerila banka. Po naših informacijah se želijo prepričati, koliko najemodajalec zasluži s tem poslom in ali je zaradi tega zaslužka oškodovano državno premoženje. Prav to naj bi prijavitelj v anonimni kazenski ovadbi očital Kresalovi.

Pogačar najcenejši

"Ministrstvo je za najem prostorov pridobilo ponudbe Slovenijalesa, RAM Investa, Imosa, Ceerefa, M. C. Mega centra, Medicoengineeringa in MID Investicij. Analiza je pokazala, da za potrebe NPU ustrezata le dve lokaciji. Kot najugodnejša se je izkazala lokacija na Dimičevi ulici," na ministrstvu Kresalove zanikajo oškodovanje proračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.