Slovenija
56 ogledov

Še tretjič na sodišče

Mihaela Kotnik se sklicuje na dopis z MOP, ki župana Občine Šentjur opozarja, da Žurnal24 main
Asfaltna baza. Civilna iniciativa obratovanju nasprotuje. Župan prelaga odgovornost.

Glede na to, da so svetniki po skrajšanem postopku sprejeli odlok o prostorskoureditvenih pogojih (PUP), s čimer bi asfaltno bazo (AB) lahko legalizirali, nam ne preostane drugega, kot da se še tretjič pritožimo na Ustavno sodišče (US) RS," je dejala Mihaela Kotnik iz Civilne iniciative Planinska vas.

Župan Štefan Tisel odgovornost prelaga na svetnike. “Dejstvo je, da je občinski svet ta sklep sprejel še v tem mandatu, vsa nadaljnja procedura bo stvar svetnikov, ki bodo zasedli mesta v prihodnjem mandatu,” je bil diplomatski Tisel.

12 let si krajani Planinske vasi prizadevajo, da bi se znebili “črne gradnje”, za katero so bili lastniki, s pomočjo kapitala in politike še nagrajeni z uporabnim dovoljenjem.

"Občina obšla javnost"
V dopisu, ki ga je Kotnikova prejela z ministrstva za okolje in prostor (MOP) ter sta ga podpisala sekretar Damijan Uranker in direktor direktorata za prostor Mitja Pavliha, piše, da je občina očitno obšla zainteresirano javnost, saj bi morala dopolnjeni osnutek odloka javno razgrniti in obravnavati, zbrati pripombe in predloge ter se do njih opredeliti.

Občina je res pridobila pozitivno mnenje Zavoda RS za varstvo narave in dopolnila odlok, ni pa ob tem znova izvedla sprememb in dopolnitve prostorskih aktov,” so pojasnili na MOP. “Mi smo od MOP želeli le mnenje, ali si zadevo razlagamo pravilno, in so nam to tudi potrdili. Župan bi lahko sprejeti sklep preklical,” je razložila Kotnikova. A tega namena nima, češ da ima v tej zgodbi vsak svoj prav.

Baza pa obratuje
Medtem AB obratuje na podlagi pravnomočnega uporabnega dovoljenja. “Veseli smo, da želi občina sanirati PUP, ki ga je v enem delu US RS razveljavilo, ker občina ni imela pozitivnega mnenja zavoda za varstvo naravne dediščine. Zdaj ga je dobila in s tem je zadeva končana,” je povedal Gregor Kovač, lastnik AB.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.