Slovenija
20 ogledov

Še tri mesece zamrznjen

Kordež še tri mesece ne bo mogel razpolagati s premoženjem. (Foto: Anže Petkovše Žurnal24 main
Podaljšanje. Kranjska preiskovalna sodnica je še za tri mesece prepovedala razpolagati s premoženjem Binetu Kordežu in Marti Bertoncelj, nekdanji šefici Merfina.

Predsednik kranjskega okrožnega sodišča Mihael Kersnik je za Žurnal24 dejal, da je preiskovalna sodnica izdala sklep o podaljšanju začasnega zavarovanja zahtevka za odvzem premoženjskih koristi, in sicer za tri mesece. "Vročitve sklepov strankam še niso izkazane," je še zapisal Kersnik.

Spomnimo: Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sodelovanju s policisti in kriminalisti v več krajih po Sloveniji v dveh mesecih lani izvedel 28 hišnih preiskav. Štiri ljudi, med njimi Kordeža, so pridržali. Iz njegove hiše so preiskovalci odnesli tudi nekaj škatel dokumentacije.

Bivši šef Merkurja je osumljen zlorabe položaja pri prevzemanju Merkurja. Preiskovalci NPU ocenjujejo, da je uprava s Kordežem na čelu nakelsko družbo oškodovala za več deset milijonov, po nekaterih ocenah celo za 130 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.