Slovenija
18 ogledov

Še tri vožnje v napačno smer

Kamere so med Podnanosom in Vipavo posnele nevarno vožnjo. Žurnal24 main
V zadnjih treh dneh opozorilna varovala niso preprečila treh novih voženj v napačno smer.

S 300 evri globe in vpisom petih kazenskih točk so policisti od nedelje do torka kaznovali dva voznika, ki sta skoraj dva kilometra vozila po napačnem pasu na avtocesti. Enaka kazen bi doletela tudi voznika, ki je v ponedeljek v napačno smer vozil od Lipc proti karavanškemu predoru. Z avtoceste je zavil, še preden so ga policisti izsledili.

Ustrašil naj bi se kontrole
Iz krogov blizu policije prihajajo namigi, da naj bi se 82-letni Radovljičan v torek zjutraj poskušal izogniti Darsovim avtocestnim nadzornikom, ki so pred počivališčem Hrušica na gorenjski avtocesti preverjali, ali so vozila opremljena z vinjetami. ''S počivališča je voznik zapeljal v napačno smer in avtocesto zapustil na uvozu Hrušica,'' pojasnjuje Andrej Zakrajšek s kranjske policijske uprave, ob tem pa zanika, da bi policisti voznika oglobili s 300 evri kazni, ker da po avtocesti ni vozil brez vinjete.

Zadnje vožnje v napačno smer. @ M4

 


Svetlobna roka ni dovolj
Andrej Brglez, inštruktor varne vožnje z AMZS, meni, da bi vse pogostejše vožnje po napačnem pasu preprečile jeklene ovire, nameščene na avtocestnih priključkih.
''Dars je vse avtocestne priključke označil s svetlobnimi rokami. Fizičnih ovir za preprečevanje vožnje v nepravilno smer še ne načrtujemo,'' pa odgovarja Marjan Koler z Darsa. ''Svetlobne roke žal vseeno spregleda preveč voznikov, ki bi jih ustavile le predrte pnevmatike, ko bi z vozilom zapeljali čez jeklene prepreke na priključku avtoceste,'' sklene Brglez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.