Slovenija
36 ogledov

Še več nepravilnosti na Unicefu?

Postopek ustanavljanja Fundacije vodi oddelek Unicefovega Urada v Ženevi, ki sod Žurnal24 main
Nekdanja izvršna direktorica Unicefa Maja Vojnovič naj bi imela v individualni pogodbi vnaprej zagotovljen dodatek za delovno uspešnost. Primer Unicefa preiskuje Klemenčič.

V individualni pogodbi, ki jo je z Unicefom sklenila Maja Vojnovič, naj bi bilo sklenjeno, da ji pripada 11.700 evrov odpravnine, manjkajoče bruto plače in vnaprej zagotovljen dodatek za delovno uspešnost, poroča rtvslo.si. Slednje je protizakonito, saj naj bi se delovna uspešnost ugotavljala po preteku določenega obdobja.

Na nepravilnosti je opozarjala tudi Janja Klasinc, ki je bila v izvršnem odboru društva med letoma 2004 in 2005. Zmotilo jo je dejstvo, da je na Unicef v Ženevo šla samo nekaj več kot polovica sredstev, medtem ko jih je skoraj 40 odstotkov šlo za delovanje slovenskega Unicefa. Na visoke honorarje nekaterih pri Unicefu je opozorila tudi Barbara Volčič Lombergar, ki je za rtvslo.si dejala, da bi morala biti funkcija predsednika društva častna in prostovoljna.

Klemenčič primer preučuje
Komisija za preprečevanje korupcije se s sumom pregonljivih kaznivih dejanj na Unicefu že ukvarja. Nekatere primere so tako že odstopili policiji in tožilstvu. Primer pa naj bi preučevali prednostno, saj se po njegovem Unicef ne bi smelo izkoriščati za zasebne ali poslovne interese, je še povedal za omenjeni portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.