Slovenija
25 ogledov

Še vedno brez kopališča

Kopališče ob reki Kolpi. Jerca Božič Kranjec
Zapuščeno. Objekt propadel. Strugo nazadnje poglobili pred 20 leti.

Vzpostavitev državne meje je naredila svoje, saj s Hrvaško v 20 letih ni bil dosežen dogovor o poglabljanju struge Kolpe na mestnem kopališču,” je o vzroku opustitve metliškega mestnega kopališča dejal Anton Černič, predsednik Turističnega društva (TD) Vigred Metlika.

Ker je bilo, kot je dodal, to kopališče eno izmed najlepših v Beli krajini, upajo, da se bodo zdaj, ko se Hrvaška približuje Evropski uniji, o čiščenju rečne struge vendarle dogovorili.

Ne bo vstopnine

Zemljišče ob Kolpi je metliška občina nedavno odkupila od podjetja Gostinstvo in turizem Metlika, objekt na kopališču, ki propada, pa je ostal v lasti tega podjetja. “Upam, da bodo oni objekt uredili, občina pa bo poskrbela za ureditev plošč na bregu, dostopa – stopnic, za nekaj igral in koše za odpadke,” je navedel Černič.

To naj bi se zgodilo prihodnje leto, saj so za ureditev v sklopu evropskega projekta Las Leader prejeli 40 tisoč evrov, ki jih morajo porabiti do konca marca. Ali bo struga do prihodnjega leta že poglobljena, pa Černič ne ve zagotovo. A pomembno je predvsem to, je dejal, da za mestno kopališče ne bo vstopnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.