Slovenija
13 ogledov

Še vedno čakajo na denar

(Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Sanacija plazov, ki so Zgornjo Kungoto prizadeli lani, naj bi bila končana do konca meseca.

Do konca meseca naj bi odgovorni končali sanacijo plazov v Občini Kungota, ki so to območje prizadeli lani. “V naši občini so lanska neurja in tudi letošnje deževje povzročila mnoge plazove. Občina bo sanacijo plazov, ki so na občinskih cestah, končala do konca novembra. Skupna škoda, ki so jo povzročili plazovi v lanskih treh neurjih, je okrog dva milijona evrov,” so sporočili iz občinske uprave.

Telovadnica
Zavarovanje. V uredništvo smo že pred časom prejeli klic bralca, ki je dejal, da je novo telovadnico v občini konec avgusta zalila meteorna voda. “Župan ni zavaroval telovadnice, zato so nastali dodatni stroški,” je dodal. Da se je zgodila nesreča, je Stropnik potrdil, vendar hkrati odločno zatrdil, da je telovadnica zavarovana.

Od države pričakuje več
Občinarji vseh plazov ne bodo mogli sanirati, saj je škode za polovico letnega proračuna te občine. Do konca meseca sicer pričakujejo tudi dodatna državna sredstva za sanacijo po neurjih.

“Nekaj sredstev smo že prejeli, zdaj pa nam je obljubljenih še 119 tisoč evrov. Država bi se morala vsekakor odzvati prej in z večjim zneskom, saj je bilo veliko lokalnih cest neprevoznih in nismo mogli čakati na sredstva države, ampak smo jih morali urgentno sanirati,”
je pojasnil Igor Stropnik, ki bo Občino Kungota vodil še en mandat.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.